07.04.2022 Komentari: 1

Oprema za bebe koju vredi imati u svom domu

Kada mladi par očekuje bebu, od toga nema veće radosti, osim samog bebinog dolaska na svet. Budući roditelji su uzbuđeni, ponekad nestrpljivi, a gotovo neizostavno zabrinuti kako će se snaći u svojoj ulozi i da li će uspeti da bebi pruže adekvatan tretman - budite sigurni da hoćete, samo dajte sve od sebe i to će biti dovoljno.

majka-se-igra-sa-bebom

 

Bitan aspekt roditeljstva i odgovornosti koju ono nosi sa sobom su i finansije, što nikome nije naročito drag deo starateljstva, ali je neophodan, pa je važno što bolje se organizovati u tom pogledu. Mladi roditelji uvek gledaju da uštede, što je normalno, naročito kada konstantno osećate dozu neizvesnosti, jednostavno vam treba sigurnost.


Kako bi što bolje rasporedili finansije, važno je da se odrede prioriteti pri nabavci opreme, tako da oni njeni vredniji delovi budu kvalitetni i budu u stanju da posluže svu braću i sestre prvog deteta. U nastavku teksta saznajte u koje delove opreme za bebe vredi investirati i na šta da obratite pažnju.


Kolica za bebe - bebina druga kuća


Kolica za bebe su simbol roditeljstva i danas se ne može zamisliti odgajanje bebe bez njih. Vremenske prilike i opšti uslovi napolju su izuzetno varijabilni i u svakodnevnoj šetnji pred vas mogu staviti brojne izazove, pa oprema u kojoj vozite bebu mora da bude kvalitetna. Važno je da kolica budu stabilna, dobro opremljena, tako da bebi ne samo omoguće transport, već i adekvatnu zaštitu.


Praktično, većina kolica može pružiti jednoj bebi ono što joj je potrebno, ali kako biste uštedeli nešto novca na duže staze, dobro je investirati u ona kvalitetnija, jer stvarno dobra kolica mogu poslužiti i za četvoro dece. Nema boljeg i korisnijeg prevoznog sredstva za bebu.


To je jedina opcija kada roditelji ne moraju da nose bebu, a nošenje bebe naročito u kasnijem uzrastu može biti prilično zamarajuće. Takođe, kolica pružaju mogućnost da sve druge potrebne stvari odložimo u donju pregradu i džepove, što nam dodatno olakšava šetnju.


Poslednja, ali svakako jedna od najvažnijih osobina kolica, je da u prolećnom i letnjem periodu pruže bebi adekvatnu zaštitu i izoluju je od opasnih insekata, kao i od vremenskih neprilika tokom cele godine.


Krevetac - najvažniji deo opreme kod kuće


Krevetac je takođe izuzetno značajna stavka kada je u pitanju nabavka opreme za bebu. Dobar krevetac može da traje decenijama, ako je dovoljno kvalitetan, bez potrebe da se menja sa svakom sledećom bebom.

 

Pored kolica, predstavlja najveću finansijsku investiciju, ali je zato vrlo bitan i krajnje neophodan za normalno odgajanje bebe. To je mesto na kome će beba provoditi najviše vremena kada je kod kuće i od suštinske je važnosti da bude ne samo udobno, nego i bezbedno.

Za udobnost će poslužiti dušek, ćebići i jastučići, koji će okružiti bebu i sprečiti da se nažulja o ogradicu, a ogradica je ta koja treba da predstavlja adekvatnu prepreku za izlazak bebe van kreveca. Kolica i krevetac su dve apsolutno najbitnije stavke, zato je naš savet da vam pri kupovini opreme oni budu prioritet.

 

majka-i-cerka-kupuju-krevetac-za-bebe


Korpa i kengur - ostala ‘’prevozna sredstva’’ za bebu

 

Još dva ‘’prevozna sredstva’’ za bebu, koja ako su kvalitetna, mogu takođe biti jako dobra investicija i trajati dugi niz godina. U korpi i kenguru ćete nositi vašu bebu, tako da je izuzetno važno da oni budu bezbedni, što stalno naglašavamo.
 

Vaša beba je u pitanju, sve mora da bude stabilno, udobno i da se šansa za bebino eventualno ispadanje ili povredu u potpunosti otkloni.

Birajte prenosiva sredstva za bebu od čvrstih i kvalitetnih materijala, jer jedino to može biti garancija da će svaka šetnja biti maksimalno bezbedna. To će zaštititi bebu, a vašu brigu smanjiti na minimum.


Kadica - neophodni deo opreme za kupanje


Kadica je takođe važan deo opreme za bebe, koji se pre svega odnosi na održavanje njene lične higijene. Nije važno da li je u pitanju samo pranje pojedinačnog dela tela ili kompletno kupanje bebe, kadica može biti vrlo efikasno rešenje za svaki dan.


Pri kupovini obratite pažnju da kadica bude sačinjena od čvrstog i trajnog materijala, jer ako u nekom trenutku nastane pukotina na njenom zidu ili dnu, postoji šansa da ostane neupotrebljiva. Takođe, važno je da nabavite nešto veću kadicu, kako je već prva beba ne bi brzo prerasla i zahtevala izdatke za novu kadicu.


Ono što je neophodno imati uz kadicu, a važno je da napomenemo, je gumena podloga koja će onemogućiti klizanje za vreme kupanja i sprečiti eventualnu povredu bebe.


Garderoba - kvalitetna odeća i obuća za bebe


Garderoba je gotovo poznata po tome što je deca brzo i lako prerastaju, pa se verovatno čudite otkud ona na spisku opreme u koju vredi investirati. Međutim, odeća i obuća za bebe je nešto što se može koristiti u nekoliko generacija, baš zbog toga što se kratko koristi u svakoj generaciji.


To se naravno ne odnosi na kasnije uzraste, kada je potrebno dečacima obezbediti odeću za dečake, a devojčicama odeću za devojčice. Takođe se ne odnosi toliko na majice, donji veš i čarapice, koliko na jaknice, obuću, skafandere i sličnu deblju i trajniju garderobu.


Kao poslednju napomenu bismo izdvojili da vodite računa da sve krpice i garderoba sa kojima bebina koža dolazi u direktan kontakt, budu od prirodnih materijala, jer to umanjuje šanse za iritacije i oboljenja kože kod beba. Nakon kupovine osnovnih stvari, možete se posvetiti opremanju bebine sobe.


Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan, da vas je bolje upoznao sa vrednim komadima opreme za bebe i da ste uspeli da uvidite potencijal investiranja u njene kvalitetne delove.

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. v

    velimir

    Odgovori

    07.05.2022 20:20

    Dodao bih jos za bebinu sobu fotokataliticki preciscivac vazduha, unistava bakterije, besuman, a vazduh cist i svez.

Ostavi komentar