16.10.2019 Komentari: 0

Evo kako sami možete dekorisati sobu za bebu

Kada ste pripemili sobu za bebu, ostalo je još samo da je dekorišete, te bebino okruženje učinite sličnim onim iz bajke.Obzirom da ste verovatno ogroman broj sredstava već uložili u opremanje sobe, a zatim i sve propratne troškove na bebu, odmah ćemo vas obradovati informacijom da dekorisanje sobe za bebu uopšte ne mora da bude skupo!

Puno je toga što sami možete uraditi po pitanju dekorisanja sobe za bebe. Ovako ćete uštedeti, a rezultati će biti fenomenalni. Bićete izuzetno ponosni na svoj rad i krajni rezultat, mnogo više nego što bi to bio slučaj da ste otišli u obližnju prodavnicu nameštaja i tamo kupili dekorativne predmete.


No, pređimo na stvar. Evo kako sami možete dekorisati sobu za bebu.

 

Veselom opremom za bebe do savršenog ambijenta


Većinu opreme za bebe ćete morati da kupite. Ovde podrazumevamo sve one veće, korisne predmete koji su bebi i njenoj sobi neophodni. Ipak, sve ove predmete možete dodatno obogatiti, ako ih već niste kupili tako da budu veseli i zanimljivi.


Bebi oprema veselih dezena savršena je za kreiranje divnog ambijenta u kome će beba uživati. Posteljina, ogradice, prekrivači i ukrasni jastuci lepše će dekorisati čitav prostor ukoliko su u lepom i zanimljivom dezenu i bojama.


Tako će soba već biti dekorisana samom opremom koja je neophodna u bebinoj sobi. Ostali dekorativni detalji koje sami možete izraditi samo će dodatno dopuniti i ukrasiti bebinu sobu.

 

Dekorisanje sobe bebe - lepši zid uz slike koje ćete sami oslikati


Sami oslikajte slike, uokvirite ih i okačite u bebinu sobu! Niko od vas ne očekuje remek delo, ne brinite. Igrajte se sa geometrijskim oblicima i drugim jednostavnim motivima. Ionako je minimalizam u trendu. Ono o čemu treba da vodite računa prilikom izrade “uradi sam” slike jesu kolorit i veličina.


Neka svaka slika bude iste veličine i za svaku koristite iste boje. Poređajte ih u jednostavne, povoljne ramove i zakucajte na zid, najbolje preko puta bebinog kreveca (za površinu iznad samog kreveca planiramo drugu dekoraciju). Slike su odličan način da dodatno ulepšate bebino okruženje i razbijete monotoniju koju zidovi stvaraju, a koja ne priliči sobi jedne male, srećne bebe!

 

Viseći oblačići iznad kreveca za slatke snove


Viseći ukrasi ili vrteške iznad kreveca rado su viđen asesoar u bebećim sobama iz celog sveta. Najbolje od svega je što njih vrlo jednostavno i brzo možete napraviti sami! Kako biste to učinili, dovoljno je da pronađete dovoljno inspiracije, a zatim pronađete nekoliko malih parčadi tkanine u zanimljivim, bebećim bojama ili veselim dezenima i vatu/sunđer/perje ili komade tkanine (za punjenje oblačića, meseca ili zvezdi - oblika po vašem izboru).


Sem toga, trebaće vam i konac, igla i makaze. Ukoliko je imate, dobro će vam doći i šiveća mašina (oblici će biti lepše sašiveni), ali možete ih kreirati i bez nje.


Duplo presavijte materijal, okrenite ga na naličje, te kredom ili olovkom iscrtajte oblik koji želite da predstavlja formu vašeg ukrasnog jastuka. Pređite 1 cm preko iscrtane linije dok budete sekli tkaninu.


Napunite prostor između dva isečena parčeta tkanine željenim punjenjem, te počnite da ušivate po zacrtanoj liniji. Posle je samo potrebno zašiti oblačić na konopčić, koji će se na drugoj strani držati za letvicu koja će visiti iznad kreveta. Sašijte nekoliko ovih dekorativnih visećih predmeta, a zatim iz zakačite ravnomerno. Oduševiće vas rezultati!

 

Vuneni pufnasti pomponi za dekorisanje predmeta po izboru


Znate li one slatke pompone (neki ih zovu kićankama), odnosno mekane kuglice od divnih materijala i boja koje se često nalaze kao dekorativni predmet na zimskim odevnim komadima? Ne biste verovali koliko ih je lako napraviti! Veštine koje su vam potrebne za izradu su izuzetno jednostavne, a neophodnih predmeta takođe je malo.


Potrebni su vam: par klupaka vune (najbolje nežnih, bebećih boja), dve osnove rolni toalet papira i makaze. To je sve! Vrlo lako možete pronaći čitav postupak izrade vunenih pompona, te i sami prionuti na njihovu izradu, a zatim za bebu napraviti ukras koji možete prišiti bukvalno bilo gde! Od vunenih kićanki može se napraviti čak i mali tepih koji će divno dekorisati bebinu sobu.

 

Divno ukrašeni inicijal kao odlična dekoracija za bebinu sobu


Bebino ime je sigurno muzika za vaše uši, ali zašto ga ne biste napravili i praznikom za oči? Sve što vam treba su: šper ploča, sečivo, kanap zanimljive boje i lepak. Isecite šper ploču tako da predstavlja oblik početnog slova imena bebe, zatim obložite slovo lepkom, te krenite da ga obmotavate kanapčićem zanimljive boje.


Rezultat će biti inicijal divne boje i teksture kojim možete ukrasiti bilo koji kutak bebine sobe. Možete ga dodatno ukrasiti perlama, šljokicama, mašnama… Čime god poželite. Savetujemo da kombinujete kanape u više nijansi boja tokom izrade. Krenite od svetlije i završite sa najtamnijom nijansom iste boje na dnu. Inicijal će biti izuzetno efektan detalj za sobu vaše bebe.


Ovo su samo neke od ideja kojima možete dobiti fenomenalne rezultate i ukrasiti bebinu sobu sami - vrlo povoljno i kreativno. Bićete ponosni kada vidite kako bebina soba sada izgleda! Dekorisanje bebine sobe ipak nije toliko komplikovano kao što se činilo, zar ne?

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar