01.11.2019 Komentari: 1

Saveti za lep praznični enterijer u vašem domu

Praznici samo što nisu stigli, pa ste sigurno počeli da razmišljate kako da najlepše ukrasite svoj dom koji treba da isprati duh praznične amosfere. Inspiraciju možete naći na svakom koraku! Beogradski klubovi, restorani i kafići oduševljavaju posetioce bogato ukrašenim enterijerom godinama unazad, pa će i dočekom 2020. godine i ovogodišnjom dekoracijom prostora, sigurno iznenaditi svoje goste. 

Zašto i vi u svom domu ne biste imali lepo okićen prostor, baš kao i poznati lokali?

 

Ako niste sigurni kako biste ukrasili dom ili prosto želite još dodatnih saveta, mi smo za vas izdvojili nekoliko ideja za ukrašavanje doma koji će izgledati lepo, moderno i veselo. Sigurni smo da će vam se nešto od ovoga dopasti i da ćete uživati u dekorisanju enterijera.

 

Neka se vaš dom šareni - sve boje praznici vole


Vesela praznična atmosfera sa sobom uvek donosi raznobojne enterijere i eksterijere, koji razbijaju monotoniju snežnog pokrivača. Često možemo videti šarene stanove i kuće, koji privlače pažnju svojim uređenjem. Za novogodišnje praznike preterivanje sa bojama i ukrasima je dozvoljeno, pa se stoga ne ustručavajte da ukrasite dom duginim bojama.

Ukrasite vaše prozore, stolove i jelku raznobojnim ukrasima, lampionima i nalepnicama. Mi vam predlažemo kombinaciju crvene, zelene, plave, zlatne i srebrne boje, ali ako ubacite i ljubičastu ili belu, ne možete da pogrešite.

Vaš je izbor koje ćete sitne detalje izabrati, ali možete jelku okiti kuglicama raznih boja, na prozore staviti svetiljke, a na sto staviti prazničnu ikebanu sa svećama ili ukrasima. Neka vam deca pomognu u ukrašavanju, ona će sigurno znati kako urediti prostor da bude šaren i veseo.

 

Zlatna i srebrna kombinacija ne izlazi iz mode


Zlatni i srebrni ukrasi izgledaju veoma luksuzno i glamurozno, te se često mogu videti u restoranima, hotelima i diskotekama. Možete ukrasiti jelku, stolove, uklopiti salvete i postolja za sveće.

Američki ekperti za dizajniranje enterijera savetuju zlatne ukrase za dekoraciju jelke i preporučuju ukrase od papira, keramike i drveta, prefarbane u zlatno. Uz zlatno i srebrno, postići ćete elegantan i glamurozan izgled vašeg doma.

 

Zlatna, srebrna i crvena zajedno - simbol bogatstva


Srebrna je neutralna boja i nju možete osvežiti bilo kojom bojom. Mi smo vam predložili zlatnu, ali je odličan izbor i crvena, koja nikad nije višak za Novu Godinu i Božić. Ova kombinacija se često može videti na velikim jelkama po raznim gradovima i jedna je od najpopularnijih.

 

Ukrasite dom neprevaziđenim lampionima

 

Praznični enterijer skoro nijednog doma, restorana, kluba, pa i prodavnica, ne može proći bez ukrasnih svećica raznih boja. Novogodišnji lampioni se odlično uklapaju gde god ih stavite i osvetljavaju prostor umesto standardne sijalice. Ovim se dobija intimna, topla i vesela atmosfera.

 

Budite pažljivi i postavite lampione na bezbedna mesta


Budući da se svećice zagrevaju i, ako se postave gde ne bi smelo ili ako su im kablovi stari i oštećeni, mogu da izazovu požar, morate biti pažljivi. Zato je važno da pre postavljanja prvo proverite da li su vaše svećice ispravne, kao i da ih ugasite prilikom svakog izlaska iz kuće.

Jelke i prozori se najčešće ukrašavaju novogodišnjim lampionima, ali ih vi možete staviti na ikebanu, u tegle koje možete ukrasiti, uz stepenice, na police ili ih zakačiti da vise sa plafona. Jelku, zajedno sa rasvetom, uvek postavljajte dalje od kamina, radijatora ili grejalice. Možete ih staviti i na prozore.

 

Budite kreativni - napravite sami ukrase za vašu jelku


Ako želite da se zabavite pred praznike, pokušajte da zajedno sa porodicom ili prijateljima napravite interesantne ukrase za vaš enterijer. Predlažemo vam da najviše pažnje posvetite jelci, koja može cela biti ukrašena delima vaših ruku.

 

Ukrasite sijalice novogodišnjim motivima


Stare iskorišćene ili nove sijalice možete šarati kako god želite, i praviti razne figurice poput Sneška Belića, irvasa, Deda Mraza, pingvina, i ostalog što bi se uklopilo u oblik sijalice. Možete obojiti i nacrtati željene šare.

Za pravljenje ovog ukrasa trebaju vam: stare ili nove sijalice raznih oblika i veličina, šljokice, četkica, lepak, tanki permanentni flomaster, trakice, tkanine, mašnice i sve što se uklapa u ono što želite da napravite. Takođe, sijalicu možete ispuniti šećerom ili brašnom, šljokicama, kao i malim novogodišnjim sijalicama.

 

Jelka ispunjena fotografijima vaših najmilijih

 

Ima li lepšeg ukrasa jelke od fotografija ljudi koje volite? Fotografije možete uramiti ili odštampati pa zalepiti na ukrase, kutijice, karton. Ram ili podlogu na kojoj su fotografije dodatno ukrasite svetlucavim papirom, provucite končić, kanap ili tkaninu kroz jedan otvor i okačite vas ukras. Igrajte se sa detaljima, šljokicama i napravite originalne poklone za vaš dom.

 

Intimna atmosfera - dekorativne sveće kao praznični ukrasi

 

Umesto novogodišnjih lampiona, osvetlite prostor mirišljavim ili jednostavno običnim dekorativnim svećama. Možda ovo nije najbolja opcija ukoliko imate malu decu ili ljubimce, koji mogu da izazovu požar, stoga razmislite imate li uslova za ovaj dekor. Ipak, važno je da ih postavite na bezbedna mesta i da ih gasite kad niste tu.


Sveće možete staviti u tegle, kupiti ih sa ukrasnim dodacima ili jednostavno dodajte im postolje. Obično se stavljaju na police, na stolove za ručavanje, na stočiće u dnevnom boravku, što će doprineti lepoti i osvetljenosti enterijera.

 

Novogodišnji ukras od šišarki i sveća za vaš sto

 

Preporučujemo vam novogodišnji aranžman sa šišarkama, za šta će vam biti potrebne još i zimzelene grančice, dodatni ukrasi kao mašnice, malo srebrnkastog štrasa i ukrasa po želji. Sve ukrase možete poslagati u koripcu, a u sredinu staviti sveće. Ovakav aranžman idealan je za stolove i police.

 

Originalnost na delu - ulepšajte enterijer i bez jelke

 

Ako ste buntovni i originalni, ili jednostavno želite ove godine drugačije ukrasiti prostor, predlažemo vam da ga ukrasite na drugačiji način. Možete napraviti alternativnu jelku, koja će krasiti vaš zid.

Oblik jelke možete napraviti od svećica, dok ćete unutar nje zalepiti ukrase po želji. Takođe, možete isto to uraditi, ali od drveta bez zelenila, od naslaganih knjiga, zanimljivih detalja na zidu u obliku jelke.

 

Dodatne ideje za novogodišnje ukrase

 

Ulepšajte vaš nameštaj, kupite jastuke na kojima će biti praznični i zimski detalji. Možete nabaviti i figurice koje podsećaju na novogodišnje praznike: minijaturne irvase, jelke, mede, sove, patuljke i ostalo.

Nadamo se da smo vam pomogli oko odabira ukrasa za vaš dom, a na vama je da uredite vaš prostor tako da vam bude udobrno i prijatno. Mnogo je kombinacija i ne možete pogrešiti šta god da uklopite, jer ovako veseli praznici dopuštaju šarenilo i maštu.

Komentari(1) Napiši komentar

  1. S

    Sasa

    Odgovori

    02.12.2020 18:01

    Svi smo bili deca i voleli smo da kitimo jelku i prostor u kuci ja to i danas radim iako sam prestar za to, u XenonLightu sam kupio novogodisnji ukras jedva cekam da okitim kucu i jelku na radost svih nas koji zivimo u njoj.

Ostavi komentar