29.01.2021 Komentari: 1

Kako pronaći idealan ormar za svoj dom

Ormari su jedan od najvažnijih elemenata nameštaja, koji inicijalno služe za odlaganje garderobe, ali vremenom postanu praktični za odlaganje različitih predmeta. Kako onda odabrati veličinu ormara? Na šta bi sve trebalo da obratimo pažnju prilikom odabira, i kako spojiti atraktivan izgled i adekvatne dimenzije?

Ukoliko ste postavili neko od ovih pitanja, u našem tekstu sledi odgovor na ista. Potrudili smo se da vam pripremimo praktične savete kako biste odabrali plakar koji će u potpunosti odgovarati vašem domu.

 

Obratite pažnju na dimenzije


Bez obzira na to koliki ormar odaberete, uvek ćete moći da ga ispunite stvarima. Ipak, prostor u vašem domu vas ograničava na određene dimenzije ormara. Ono čime možete manipulisati jeste unutrašnji raspored i dimenzije ormara, kao i prostorija u kojoj će se nalaziti.


Primera radi, duge haljine asortimana MiaMaya bi trebalo da budu zakačene na ofinger i odložene u ormar, te će vam biti potrebna određena visina dela gde bi ovakve haljine, kao i jakne i kaputi našli svoje mesto. U ovom slučaju bi police unutar ormara zauzimale manje prostora.


Dimenzije ormara takođe mogu da variraju i u odnosu na to u kojoj će se prostoriji naći. Dakle, ukoliko vam je potreban veći ormar, a u svojoj spavaćoj sobi nemate prostora za isti, možete se opredeliti za drugu prostoriju koja će vam omogućiti ormar u veličini koja vam je potrebna.

 

Odaberite prikladnu vrstu ormara


Kada jednom premerite prostor u svom domu, i odlučite u kojoj će se prostoriji naći ormar, tada se možete baciti na potragu za adekvatnom vrstom ormara.


Naime, ukoliko odlučite da se ormar nađe u vašoj spavaćoj sobi, biće vam potrebne fioke gde će vam stajati veš i čarape, kao i unutrašnje pregrade gde ćete slagati odeću. Nije neophodno da ormar koji se nalazi u spavaćoj sobi poseduje deo gde će se kačiti jakne, ali ponekad prostor u domu nameće i ovu stavku.


Ono što je izuzetno praktično za ormare u sobi jeste da na spoljašenjem delu imaju ogledalo. Ova stavka će vašu sobu učiniti vizuelno većom, a i olakšaće vam isprobavanje odevne kombinacije.


Ako se ormar sa odećom nađe u dnevnoj sobi, potrebno je da se stilski uklapa u čitav enterijer. Tada je najbolje da birate ormare koji su deo određene garniture, kreirani tako da se uklope u veći prostor svojim dizajnom.


Ovakvi ormari su obično nešto uži, ali u potpunosti mogu ispuniti vaša očekivanja, i sjajno se uklopiti u dnevni boravak, a ujedno biti vrlo korisni za odlaganje stvari.

 

Američki plakari - stilizovana ušteda prostora

 

Američki, odnosno klizni plakari jedna su od najpraktičnijih vrsta ormara. Oni se ugrađuju u određeni prazan prostor, i imaju klizna vrata, koja mogu biti stilizovana po vašoj meri.


Ovi plakari su posebno praktični za hodnik i međuprostore u domu, ali takođe mogu biti odlično rešenje i za druge prostorije u stanu.


Američki plakari izuzento štede prostor u domu, jer se prave prema dimenzijama prostorije u kojoj će se naći, i dragoceni prostor se ne “troši” na konstrukciju, s obzirom na to da su jedina konstrukcija klizna vrata i pregrade po vašoj želji.

 

spavaca soba krevet ormar

 

Ormari po meri - vaša prečica do idealnog eneterijera


Sa čim nema greške?

 

Sa ormarom koji je rađen u potpunosti po vašoj meri, odnosno onaj koji ste zajedno sa stručnjakom dizajnirali i namenili za svoj dom.


Generalno, kada sav nameštaj izrađujete po meri, kao produkt dobijete idelanu kompoziciju, koja na najbolji način koristi vaš prostor, ističući estetiku kojoj ste dali prednost.


Ono na šta treba da obratite pažnju prilikom izrađivanja nameštaja po meri, jeste pažljiva selekcija salona odnosno pojedinca koji će ovaj posao odraditi za vas.

 

Zašto je važno da pažljivo birate?

 

Osim kvalitentog materijala i dizajna, vrlo je važno da i izrada bude na visokom nivou, odnosno da kao produkt dobijete kvalitetan i dugovečan nameštaj. Kada spojite sve navedene stavke dobićete upravo ono što želite.

 

Kada je reč o ceni, obično je izrada nameštaja po meri nešto skuplja nego kupovina u određenim salonima, međutim ovo ne treba uzimati kao pravilo, s obzirom da cene zaviste od mnogobrojnih faktora.


Neosporno je, na kraju krajeva, da je nameštaj po meri, odličan način da iskoristite sve kapacitete svog doma. Nadamo se da vam je pročitani tekst dao odgovore za kojima se tragali, i da će vam dobijene informacije olakšati potragu za idealnim ormarom.

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. N

    Nenad

    Odgovori

    19.03.2021 13:42

    Slažem se sa svima što je ovde rečeno. Ormari su veoma važni za organizaciju stana. Ja sam u mojim ormarima dodao i osvetljenje. NIje velika mudrost, mala led traka i prekidač. Kod prekidača treba malo stručnosti, ali ima na YouTube dosta korisnih tutorijala (pr: https://www.youtube.com/watch?v=TR8txWDZEMQ). U svakom sluačju kada instalirate osvetljenje nećete znati kako ste mogli do sada bez toga

Ostavi komentar