21.06.2023 Komentari: 1

Dečije igračke koje svako dvorište pretvaraju u igraonicu na otvorenom

Odbrojavamo dane do početka godišnjeg odmora kako bismo konačno mogli da se prepustimo letnjem uživanju sa našim najmlađima. Možda ćete ovo leto odmarati na nekoj dalekoj obali, ali ako nemate putovanje u planu, ne mari.

Devojčica u dvorištu i dečiji bazen na naduvavanje.

 

Za uživanje u letnjim avanturama nisu vam potrebni zlatni pesak i tirkizno more, već nešto sasvim drugo - mašta i dečije igračke koje će svaki trenutak odmora pretvoriti u uspomenu za pamćenje.


Znamo da se najmlađi raduju, uče i rastu baš kroz igru i igračke. Upravo zbog toga, uz pravi izbor opreme i igračaka, nezaboravno letnje uživanje možete organizovati i na plaži, ali i u sopstvenom dvorištu. Evo šta će vam biti potrebno.

 

Igračke za plažu za učenje i dobru zabavu


Ukoliko ovog leta ne planirate odlazak na more, napravite divnu morsku oazu u svom sopstvenom dvorištu. Dovoljno je da postavite ljuljašku, bazen sa peskom u obliku školjke, šareni dusek za plazu i najvažnije, bazen za kupanje.


Plastičnu kućicu za decu i dušek za odmor i sunčanje smestite blizu improvizovane peščane plaže i vaše će dvorište za tren postati malo rajsko ostrvo.


Birajte dečije bazene proverenih proizvođača, veselih boja i morskih dezena, sa prečnikom i dubinom koja će biti prilagođena uzrastu vašeg deteta.


Plitki deciji bazeni malog prečnika sa vazdušnim, mekim dnom i nadstrešnicom savršeni su za bebe, jer su udobni i štite od sunca. Za stariju decu birajte one dublje nešto većeg prečnika sa nekoliko bočnih prstenova na naduvavanje, u kojima će kupanje biti komforno i bezbedno.

 

Dva dečaka u bazenu na naduvavanje u dvorištu.


Za potpuno uživanje u dvorištu morate imati i igračke za plažu. Veselo ukrašene kofice za pesak ili još bolje ceo set kofica, lopatica i kantica za zalivanje garantuje svakom detetu nezaboravne sate provedene u igri. Možete i zajedno graditi kule, čitava utvrđenja, zamak za princezu, kopati male bazene i kanale kao u Veneciji. Kroz ovu igru vaše dete će da uči i razvija motoričke veštine i kreativnost.


Tu su i mini golovi ili koševi koje možete montirati na bazene, a u bolje snabdevenim online prodavnicama u ponudi su i čitavi zabavni centri na naduvavanje koji u sebi sadrže bazen, mini tobogane i još puno toga interesantnog u čemu može da uživa cela porodica.

 

Oprema za plivanje

 

Decu, a naročito bebe, morate opremiti kompletnom opremom za plivanje. Najmlađi sa uživanjem sate provode u vodi i to im donosi mnogo radosti i sreće, ali i veliki broj zdravstvenih benefita. Važno je da se osećaju opušteno i komforno i da budu bezbedni dok se brčkaju u vodi, a najbolje rešenje za to su šlaufi i mišići.


Slauf za bebe mora biti od najkvalitetnijeg materijala, dizajniran da bude mek, udoban i bezbedan. Onaj u obliku dubka idealan je za bebe do 12 meseci jer je nosivosti do 15 kilograma, a beba će u njemu uživati i kupati se bezbedno i bez straha.

 

Dva deteta u bazenu plivaju uz pomoć šlaufa.


Šlauf sa sedištem u kome su nožice i ručice slobodne za plivanje, a ipak se bezbedno sedi, namenjen je bebama starijim od godinu dana. Deca starija od 3 godine uživaće u klasičnim gumama za plivanje, ukrašenim divnim morskim motivima ili u obliku životinja.


Za one velike plivače od 8+ godina savršeni su misici za plivanje. Proizvode se od kvalitetnog i izdržljivog materijala, u više različitih veličina, a zbog veselih boja i zanimljivih letnjih dezena zabavni su svakom detetu. Najvažnije je da su sa njima deca u vodi bezbedna i slobodna da uživaju i uče da plivaju.

 

Oprema za ronjenje


Za decu avanturističkog duha koja obožavaju da istražuju, ronjenje je najbolje što će im se desiti tokom leta. Naocare za plivanje ili set za ronjenje dovoljna su oprema koja će vače najmlađe okupirati satima, čak i ako se brčkaju u bazenu na naduvavanje. Setovi za decu od 3 do 8 godina imaju masku i disaljku, dok za stariju sadrže i peraja, a proizvedeni su od kvalitetnih materijala potpuno bezbednih za decu.


Za sam kraj ove čarobne priče o nezaboravnim letnjim avanturama na moru ili u dvorištu, toplo preporučujemo nešto i za roditelje: nabavite praktičnu ručnu pumpu da zabava što pre počne i igrajte se i uživajte zajedno sa svojom decom.
 

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. N

    Nenad

    Odgovori

    27.08.2023 10:20

    Dvorište obavezno treba zaštititi od UV zračenja. Dečja koža je nežna i lako izgori. Najbolje ako ima zelenilo, visoko drveće, pergole sa lozom, a može da posluži i velika cerada iz Luna cerade od PVC koja ima dva sloja. I tada, decu treba pustiti da se igraju max do 11 sati i od 17 kada je sunce slabije.

Ostavi komentar