22.05.2024 Komentari: 0

5 stavki na koje je važno obratiti pažnju prilikom biranja nove mašine za pranje veša

Domaćinstvo jednostavno ne ume da funkcioniše bez mašine za pranje veša, jer sve van njene upotrebe bi oduzimalo vreme, snagu i energiju. Zato je veoma važno odabrati pravu mašinu za veš, koja će obezbediti sve potrebe jednog domaćinstva, tj. ukućana, uz bitnu stvar, a to je da pruža kvalitet u pranju, praktičnost u upotrebi i jednostavnost rukovanja njome. Ovo bi moglo da se podvede pod najosnovnije zahteve prilikom biranja veš mašine, ali šta je to još što je važno pažljivo birati u momentu kada se kupuje nova mašina za pranje veša?

Veličina bubnja – kapacitet primanja veša


Jedna od najvažnijih stavki, pre biranja modela, funkcija, brenda, jeste ono najbitnije, a to je kapacitet koji veš mašina može da ima prilikom jednog pranja. Kapacitet ili veličina bubnja predstavlja mogućnost primanja veša u jednom momentu, koja je izražena u kilogramima. Danas su dostupne mašine za pranje veša sa bubnjem koji prima do 4, pa preko 10 kilograma veša.Kako da znate koja je vama potrebna?


Mašina za veš sa kapacitetom od 4 do 5 kilograma, uglavnom je dovoljna za osobe koje žive same ili za dve osobe koje čine jedno domaćinstvo. Za prosečne porodice, što znači da broje između 3 i 5 članova, najbolji izbor su veš mašine sa kapacitetom 7-8 kilograma veša. Kada se radi o većim porodicama, onda su tu bubnjevi skapaciteta 9 i više kilograma veša. Veoma je važno prilikom procene potrebnog kapaciteta da uzmete sve faktore u obzir, a to je koliko je odraslih a koliko dece u domaćinstvu, koliko često uključujete veš mašinu, koju vrstu stvari najčešće perete... Sve te informacije će vam najbolje pomoći da se odlučite za potrebnu veličinu bubnja mašine za pranje veša.

 

Standardni programi ili više dodatnih programa?


Kada se upustite u avanturu zvanu potraživanje odgovarajućeg modela mašine za pranje veša uvidećete jednu veliku istinu, a to je da postoji mnogo brendova, mnogo različitih veličina, te mnogo različitih modela, a ono u čemu su najveće razlike među modelima jesu funkcije, odnosno programi pranja. Da li je bolje odabrati model sa standardnim programima ili model koji sadrži više nekih drugačijih, naprednijih programa za pranje veša?


Poput veličine bubnja, tako je i sa dostupnim programima pranja. Spram vaših potreba, zahteva, ali i želja, biraćete i to koje i kakve programe mašina za veš treba da ima. Savet uvek ide u tom smeru da kada već investirate u novi uređaj za domaćinstvo potrudite se da bude bolji od prethodnog, pa tako jeste bolje odabrati model sa više programa, jer je to nešto što isključivo može da vam koristi, bilo da se radi o programima koji umanjuju potrošnju električne energije ili vode, bilo da su programi posebno namenjeni nekim osetljivim tkaninama, brzim pranjima i slično.

 

Kako pronaći mašinu za pranje veša koja ne stvara buku?


Uglavnom je stvar takva da se veš mašine u najvećoj meri uključuju u večernjim satima, ali onda postoji problem, jer se stvara buka koja nekada ometa komšije, nekada san, decu... Međutim, savremena tehnologija je i ovde napravila veliki napredak, pa buka generalno kod mašina za pranje veša nije ni slična onoj koja je stvarana u nekim ranijim decenijama. Ali, ako želite da buku pri radu sasvim minimalizujete, onda birajte veš mašine koje poseduju inverter motor. Ovo je motor koji neutrališe vibracije, zbog čega mašina radi u potpunom mirovanju, a to smanjuje svu onu buku koja je ranije sigurno bila redovna pojava i kod vas.

 

Zašto su Haier mašine za pranje veša dobar izbor?


Iako brojni zadovoljni korisnici na sve strane dokazuju da Haier mašine za pranje veša jesu dobar izbor, bitno je to dokazati i određenim činjenicama. Haier mašine za pranje veša poseduju savremenu tehnologiju u izradi, koja čini da u procesu rada ne postoji ometajuća buka, kvalitet se ogleda u savršenom pranju svih vrsta tkanina bez ikakvog negativnog uticaja ili oštećenja.

 

Reč je o dugovečnim kućnim uređajima koji su simbol kvaliteta, savremenih funkcija i mogućnosti, kao i perfektnog dizajna koji će se odlično uklopiti u bilo koji enterijer kupatila ili perionice. Haier mašine za pranje veša predstavljaju brend koji je zbog svega ovoga postao jedan od vodećih i redovno biranih od strane krajnjih korisnika, što su već više nego dovoljni razlozi da se bez problema odlučite upravo za njih.

 

Pametne mašine – da ili ne?


Najvažnija stvar u pranju veša jeste to da bude dobro opran, potpuno ispran, bez ikakvih oštećenja i da je veš mašina dugog veka. Međutim, napredne opcije poput smart sistema samo su dodatni plus, posebno za one koji provode dosta vremena van svog doma. Zato, ukoliko bi vam često značilo da možete rad svoje mašine za pranje veša da kontrolišete i kada niste kod kuće, te da imate još neke online opcije, onda ovo jesu modeli kao stvoreni po vašim merama i potrebama. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar