12.09.2019 Komentari: 0

Šta to razlikuje luksuzne apartmane od ostalih

Pravi hedonisti uživaju u luksuznim notama, bilo da je reč o restoranima, odeći ili automobilima. Međutim, najveći među njima sebe najviše vole da časte kvalitetnim boravkom u skupocenom apartmanu, sa pogledom “od milion dolara” i besprekornom uslugom kojoj je teško naći manu. 

Najbolji hoteli širom sveta uvek mogu da ponude i grandiozne apartmane namenjene onima sa najdubljim džepom, a šta sve može da se nađe u njima, koje su prednosti boravka u ovakvim apartmanima i na koji način se razlikuju od običnih, pročitajte u daljim redovima.

 

Dobra lokacija i savršen pogled


Ono što jedan luksuzan apartman čini takvim, pored svih unutrašnjih segmenata, jeste i sam pogled koji se uglavnom proteže sa najviših spratova na ceo grad, ili na more ukoliko je u pitanju priobalna lokacija. Doživljaju doprinose udobne, najčešće izolovane terase koje pružaju maksimalan komfor i privatnost za one koji borave u ovakvom apartmanu.

 

terasa hotel apartman

Ukoliko ste iskusili ono što nude luksuzni apartmani za izdavanje u Crnoj Gori, onda vam je jasno kakav doživljaj pruža posmatranje raskošnih zalazaka sunca iz sopstvenog kreveta, ili pak udobne garniture na terasama apartmana.

Luksuzni apartmani se uglavnom nalaze na odličnim lokacijama odakle su svi zanimljivi sadržaji destinacije lako pristupačni, pa se tako gostima olakšava baš svaki trenutak boravka u samom apartmanu.

 

Glamurozan enterijer

 

Obični hotelski apartmani su uglavnom pristojno uređenji, ali ono što ih razlikuje od luksuznih apartmana je nedostatak glamura, koji nije nikakva potreba, ali je odličan hedonistički ugođaj za svakog ko ume i može da ceni lepo i skupo.

Takvi apartmani su posebno uređeni, a u njima ćete videti mermerne podloge, svilene posteljine, skupoceni dizajnerski nameštaj, vredna umetnička dela na zidovima, najkvalitetnije tepihe i naravno, velike udobne krevete sa impresivnim uzglavljima koja apartmanima često daju vrlo jak pečat.

U zavisnosti od celokupnog stila uređenja, u ovakvim apartmanima postoji više vrsta osvetljenja, a vrlo zastupljena varijanta su i veliki kristalni lusteri koji ulepšavaju kompletan ambijent.

 

Spa sadržaj za kompletan ugođaj

 

Ono što u običnim apartmanima ne možete videti, a deo je gotovo svih luksuznih, jeste privatni Spa sadržaj u kome gosti apartmana uživaju u potpunom miru i privatnosti. Gotovo svi ovakvi tipovi smeštaja imaju kvalitetan đakuzi za opuštanje, masažere, skupocena sredstva za higijenu, kao i profesionalce koji su im na raspolaganju za masažu, pedikir, manikir i slično.

U najboljim hotelima sveta, nije isključeno da ćete kao gosti najluksuznijih apartmana imati mogućnost da potpuno samostalno koristite otvorene i zatvorene bazene, dostupne isključivo vama i vašoj porodici.

 

Veći prostor za uživanje


Jedna od glavnih odlika svih luksuznih apartmana je prostran ambijent, pa u njima nikada nećete imati problema sa manjkom prostora. Deo takvog ambijenta su često i klavir, mini bioskop, dodatne prostorije za rad, mali barovi, kutci za čitanje i drugi “udobni” sadržaji, pa je iz ovog jasno da luksuzni apartmani pružaju i više nego što je potrebno prostora, za baš sve aktivnosti koje predstavljaju sastavni deo idealnog odmora svih gostiju.

Ne možemo, a da ne pomenemo i ogromne garderobere iz više delova i toaletne stolove za šminkanje i uređivanje, koji posebno raduju lepši pol, dok obični apartmani uglavnom ne pružaju ovakav komfor i sadržaj.

 

Tehnologija na najvišem nivou


Sastavni deo luksuznih apartmana je i najnovija tehnologija koja je pokretač baš svega u njima! U najluksuznijim svetskim apartmanima, zaboravljeni ključ ili kartica za vrata nisu nikakav problem, jer se u njih ulazi pomoću pametnih telefona i aplikacija koje su ključeve poslale u istoriju.

Moderni TV uređaji koji funkcionišu na dodir su takođe zastupljeni, i to kao LED touch ekrani putem kojih su dostupne sve hotelske usluge, filmovi, muzika i drugi sadržaji. Više nije potrebno da zovete recepciju ili se lično pojavljujete, neophodno je samo da instalirate aplikacije koje će vam pomoći da brzo, lako i jednostavno poručite/pitate/prokomentarišete sve što želite, ili jednostavno pozovete hotelsko osoblje u vaš apartman.

Nije novost ni to da se u luksuznim apartmanima temperatura u sobi može podesiti upavo preko smart uređaja, pa tako svaki gost ima mogućnost da samostalno odredi šta je za njega idealna temperatura i da je podesi.

Koliko ste puta rezervisali običan apartman, pre toga istražujući da li postoji brz i pouzdan internet u istom? Ako se odlučite za neki luksuzan smeštaj, ovakve brige nećete imati. Konstantno dostupan i brz internet se podrazumeva, pa gostima jednog luksuznog apartmana apsolutno ništa ne može da fali, jer napredna tehnologija olakšava boravak na mnogo načina.

 

Visoka cena boravka


Da ne bi sve bilo tako sjajno, tu su ogromne cene koje iziskuju luksuzni apartmani, dok obične možete platiti i petoduplo manje. Svaka navedena pogodnost ima svoju cenu, pa boravak u najboljim apartmanima širom sveta itekako ume da košta.

Ipak, treba istaći da najluksuzniji apartmani gotovo nikada nisu prazni, što znači da i glamur ima svoju sigurnu klijentelu koja sjaj i raskoš ceni više od svega.

Ovo su neke od ključnih osobina luksuznih apartmana, koji pružaju kompletan ugođaj u svakom mogućem smislu. Boravak u ovim apartmanima, u odnosu na obične, podrazumeva mnogo veći komfor, lakši način komunikacije sa osobljem, podređenost svih funkcija željama gostiju, tako da se teško može naći neka zamerka svemu što luksuzan ugođaj podrazumeva.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar