29.07.2022 Komentari: 0

LED TV vam ne radi kako treba? Sledite sledeće korake

Ajde, ajde, još samo par sekundi i trebalo bi da bude go. Trči po loptu Ibrahimoviću, ajde ajde ajde… Ček, šta? Gde nesta slika?! Pa nemoj mi sad to raditi, ne kad je najvažnije. Možda vam je poznata ova situacija, ali ona se ne dešava slučajno. Iako su u pitanju samo televizori, ipak i prema njima treba biti pažljiv. Stoga hajde da pogledamo zašto se najčešće kvare LED televizori i kako možete da rešite probleme. 

Slika je ili isečena ili spljoštana

 

Ako vam se ovo ikada desi, nemojte odmah paničiti jer je verovatno u pitanju potrebno da pogledate podešavanja. Vidite kako su uključene opcije vezane za picture. Neki LED televizori pružaju opciju aspect ratio, wide, zoom i slično.


Ne postoji ton


Sa ovom situacijom sigurno ste se susreli. Taman biste nešto da čujete šta se odvija na TV-u, ali nema tona. Ovaj problem može izgledati jednostavan. Naime, možda ste samo zaboravili da ste mutirali televizor.

Ukoliko nije to situacija, onda bi trebalo da proverite opciju output na televizoru, koja bi trebalo da bude podešena na stereo. Popravka LED televizora nekada može biti jednostavna, jer možete sami rešiti problem, ali nekada će biti potrebno da kontaktirate servis za televizore.

Ako ste sve pokušali i videli da i dalje nema zvuka, televizor nece da se upali, “pukao” je ekran, onda će verovatni uslediti stručna popravka LED televizora.

 

muskarca drzi daljinski


Ekran je jednolične boje - crne, zelene ili plave

 

Iako ćete misliti da vam se TV potpuno pokvario, možda je u pitanju obična sitnica, odnosno, vaš TV nema signal. U tom slučaju proverite da li su kablovi dobro povezani i uključeni u struju.


Na upravljaču ćete pronaći ili dugme input ili source, zavisno od modela koji imate, i to dugme treba da pritisnete. Pored toga, pogledajte da li kablovi ulaze u portove i da li su međusobno dobro povezani. Ukoliko to nije pomoglo, pozovite svog prodavca i proverite garanciju.

 

Prevelika rezolucija slike ekrana

 

Uglavnom se dešava da ovi problemi nastaju potpuno naivno. Ako primetite da je slika u preintezivnim bojama, ima mutne detalje ili je slika presvetla, onda postoji mogućnost da je u pitanju nešto na šta vam prodavci nisu skrenuli pažnju.

Problem može biti u AV resiveru ili nekom drugom uređaju koji izvor signala povezuje sa vašim LED TV-om. Dok su u prodavnicama, obično su uključeni na Vivid mod, a kad ih donete svojoj kući, namestite Movie mod, koji će vam verovatno više odgovarati, jer će vam pomoći da lepo vidite sliku, posebno ako vam je u pitanju Televizor većih inča.


LED televizor neće da se upali


Ovo se obično dešava nakon kiše i grmljavine, jer postoje oni koji ne mogu sebe dovoljno zaštiti od kratkog spoja. Ukoliko se desi da TV pregori, onda na ekranu neće da se pojavi logo brenda, koji treba da se pojavi pri pokretanju uređaja.

Ako vidite da na ekranu gori lampica, onda verovatno da nije "crkao", već neki deo unutar njega koji treba zameniti. U drugom slučaju, možda je u pitanju samo daljinski upravljač. Proverite baterije na istom, jer postoji mogućnost da su ispražnjene.

 

Možda vas zanima i članak: Zašto je podno grejanje sjajan izbor za vaš dom

 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar