28.07.2022 Komentari: 1

Zašto je podno grejanje sjajan izbor za vaš dom

Već je nekoliko godina otkako je interesovanje za podnim grejanjem kod nas značajno poraslo, jer je vrlo efikasno i praktično rešenje za svačiji dom. Zamislite samo da tokom hladnih dana, posebno u kupatilu, više ne morate da se smrzavate, već možete zakoračiti na toplu podlogu. Priznajemo da je podno grejanje samo po sebi luksuz, a koliko iznosi cena podnog grejanja, kako se postavlja i slično, više o tome u nastavku. 

devojcice sede na podu

 

Podno grejanje - iskustva

 

Na samom početku smo već istakli par benefita ovog tipa grejanja, što su mnogi potvrdili, a te prednosti su toplota, posebno, tokom hladnih dana i potpuni komfor u svojoj kući. Roditelji sa malom decom su posebno pristalice podnog grejanja, jer ne moraju da brinu da li će dete da im stoji na hladnim pločicama i da se razboli. Takođe, za sve one zimogrožljive i koji ne vole zimu, ovo je prava stvar.

Stoga, kad je u pitanju podno grejanje, iskustva mnogih su definitivno pozitivna. I ne samo za domove, mnogi ugostiteljski objekti, saloni, zatvoreni bazeni greju svoje prostorije na ovaj način, da bi svojim gostima pružili potpuni ugođaj.

Ukoliko se razmišljate za postavljanje podnog grejanja, samo ćemo vam reći da zamislite onaj osećaj kad ujutru ili nakon kupanja možete da hodate slobono bosi po podu, bez trunke smrzavanja.

Dodatne prednosti podnog grejanja su:

  • prostor se sporije hladi, što štedi energiju
  • zagrevanje keramičkih pločica, koje su generalno hladne
  • ravnomerno zagrevanje po celoj prostoriji, što garantuje prijatan boravak
     

Postavljanje podnog grejanja


Ako želite da do zime svoj dom učinite prijatnim mestom za boravak, onda će biti dobro da se za postavljanje podnog grejanja opredelite nešto ranije, da bi ste stigli da ceo prostor potpuno namestite kako želite, nakon ugradnje istog.
 

Postavljanje podnog grejanja uglavnom ne traje dugo, otprilike oko 2 dana, ako govorimo o stanu koji ima prosečnu kvadraturu za četvoročlanu porodicu.

Ukoliko ste odlučiti da ovaj tip grejanja bude vaš izbor, savetujemo vam da se opredelite za Rovex podno grejanje, stručni tim koji već decenijama ide uzlaznom putanjom kada su u pitanju komentari po pitanju usluga koje pružaju.


Stručnjaci Rovex inženjeringa u dogovoru sa vama vrše postavljanje podnog grejanja, stojeći vam na raspolaganju za sve savete i pružajući najbolja moguća rešenja za vaš dom ili poslovni prostor. Imajte na umu da postavljanje podnog grejanja nije preporučljivo za mala kupatila, jer se ne isplati, uglavnom je bolji izbor za prostore veće ili prosečne kvadrature.

Ono što je još važno da istaknemo jeste da vam Rovex pruža garanciju od 20 godina na podno grejanje, tako da ne morate brinuti ukoliko se nešto nepredviđeno desi.

 

Podno grejanje - cena

 

Cena podnog grejanja zavisi od kvadrature koju želite pokriti i od vrste električnog grejnog tela za koje se opredelite, zavisno od toga da li su to električni grejni kablovi, grejna folija ili grejna mreža.

Recimo, postavljanje podnog grejanja na 1m² iznosi 8.000 dinara, a na 1,5m² košta 8.500 dinara. Iako košta više u odnosu na druge načine grejanja, podno grejanje ne nosi sa sobom izduvne štetne gasove i nema negativnog uticaja na naše zdravlje, a vaš prostor će uvek biti podjednako zagrejan i prijatan za boravak.
 

Komentari(1) Napiši komentar

  1. H

    Helena

    Odgovori

    06.08.2022 15:33

    Odlično, ali samo za zdrave ljude jer, od podnog grejanja mogu da otiču noge, prorade proširene vene, i još koješta. Inače, to je sjajna ideja jer je prvo ekonomično, a onda i lepše, pošto prostor nije opterećen grejnim telima. Kad mi je studio Ambient prošle godine renovirao stan, razmišljala sam o tome, pa na kraju ipak odustala.
    Mada je sjajna stvar, koja postoji još od vremena Antičkog Rima. Da nije tako dobro, ne bi se koristilo i danas.

Ostavi komentar