29.09.2021 Komentari: 3

Kuće poznatih: raskošna vila Serene Viliams na Floridi

Serena Villiams najtrofejnija američka i svetska teniserka, konačno se skrasila u raskošnom domu na Floridi. Punih 5 godina je trajalo projektovanje, izgradnja i dizajniranje enterijera. Kuću iz snova je uređivala Serena uz pomoć sestre Venus Vilijams, dok je za formu i konstrukciju vile zaslužna firma V Starr, čiji je vlasnik upravo Venus.

 

Serena je tokom višedecenijske teniske karijere proputovala ceo svet. Živela je na različitim lokacijama, počev od kuće u Palm Beach Gardens koju je godinama delila sa sestrom Venus, do Bel-Air-a i apartmana u Parizu. Posle perioda zajedničkog života i profesionalne saradnje, sestre su se konačno odvojile. Serena je odlučila da izgradi vilu na imanju severno od Majamija, na lokaciji koja pruža predivan pogled na obalu i more i na svega par minuta vožnje do imanja gde živi Venus i njihovi roditelji.

 

Od ideje do realizacije

 

Venus je za razliku od Serene ljubitelj dizajna, zbog čega je osnovala kompaniju koja se bavi projektovanjem i izgradnjom. U skladu sa željama Serene, firma njene sestre V Starr je projektovala raskošnu vilu od 1.400m2. U vreme kada je započeto projektovanje vile, Serena je započela vezu sa tehnološkim tajkunom Alekisom Ohanianom, svojim sadašnjim suprugom. Serenina karijera se bližila kraju i već je razmišljala o formiranju porodice, pa su sve njene želje i vizije pretočene u stvarnost zahvaljujući firmi V Starr. Konačno jula 2020. godine, Serena se uselila u nov dom sa mužem i ćerkom.

 

 

 

 

Kuća iz snova

 

Serena je svoju lјubav prema modernoj umetnosti i tehnologiji želela da izrazi kroz dizajn vile, njenu formu i kroz uređenje enterijera. Zbog toga je vila projektovana kao raskošan dom u modernom minimalističkom stilu. Jedino što "odskače" od svedenog mimimalizma je dečja soba za Sereninu ćerku - tu je ružičasti krevet u obliku dvorca, dizajniran po meri i sa ugrađenim toboganom.

 

Podjednako spektakularan je jedinstven luster koji je stvorio umetnik od duvanog stakla Josh Fradis. Soba je osmišljena kao pravo malo carstvo za princezu. Ostatak enterijera karakterišu elegantne čiste linije, sa elementima drveta koje zrači toplinom, nameštajem ležernih oblika i završnim obradama od prirodnih materijala i tkanina, koji u ambijentu stvaraju opuštenu atmosferu. U svakom kutku vila odiše čistim luksuzom.

Prilikom uređenja enterijera, Sereni su kao inspiracija poslužili detalji i motivi iz hotela i mesta na kojima je ranije živela, a koji su ostavili poseban utisak na nju. Enterijer vile predstavlja kohezivnu vizuelnu priču jednog istančanog luksuznog stila, koji oličava Serenu.

Vilu karakteriše veliki ulaz koji se razvija u prozračano predsoblje, obasjan sunčevom svetlošću preko prozora visokih 8,5 m. Među mnogim istaknutim karakteristikama kuće su topli podovi u kupatilima, sauna u teretani, vinski podrum veličine malog njujorškog stana, prostrana terasa sa natkrivenim i otvorenim prostorom, tako da može da se koristi kao dnevna soba na otvorenom. Sa ove terase se pruža pogled na beskonačni bazen sa podvodnim ležalјkama u stilu lounge. Serenin ormar je površine od 58 m2, napravlјen kao da je luksuzna prodavnica. Predviđena je i posebna soba za Serenine trofeje i nagrade.

Na Serenin zahtev, tim V Starr je smislio dizajnersko rešenje da preoblikuje ono što je nekad bilo predvorje u klasičnom floridijanskom stilu. Formalna dnevna soba sa prelepim stolicama u koje obično niko ne sedi, pretvorena je u živopisni umetnički prostor gde su izloženi ekscentrični umetnički komadi. Ovo mesto je postalo prava umetničku galerija, tako jedinstveno i posebno. Stvoren je prostor u kojem se može uživati i živeti sa umetnošću, prostor koji zrači dobrodošlicom za goste i prosto ih privlači da uđu i ostvare emocionalnu vezu sa prelepim umetninama.

 

 

 

 

Interesantno je da na imanju nije izgrađen teniski teren. Serena je htela da odvoji posao od kuće i da dom bude mesto samo za odmor i opuštanje. Zato je posebna pažnja posvećena dizajnu kuhinje, upotrebljeni su najkvalitetniji materijali počev od ploče za kuvanje "Officine Gullo", zidne obloge su od zlatnog i crnog mermera u mozaiku sa dijamantskim amblemom, ugradna pećnica je marke Gaggenau, kao i drugih aparati vrhunskih proizvođača.

Osim izgradnje teniskog, tehnološkog i modnog carstva, jedna od omilјenih Sereninih porodičnih zabava su karaoke. Odmah pored privatne galerije, iza tajnih vrata, koje su naizled polica za knjige, nalazi se soba za karaoke. Ova neobična soba sadrži malu scenu sa nameštajem koji je obložen plišom, mornarsko-tamnoplave boje. Na jednom zidu lišće uokviruje neonski znak na kojem piše "serenade", omaž Sereninoj karaoke osobi. Projektanti su napravili odličan balans u dizajnu celokupne vile, usaglasili su sve Serenine ideje i svorili savršen dom za njenu porodicu.

Izvor: www.architecturaldigest.com

 

FOTOGALERIJA:

 

 

 

 

Bazen sa pogledom na more

 


Preoblikovano predvorje u umetničku galeriju

 

Kuhinja

 

 

Trpezarija

 


Polica za knjige/ Vrata (ulaz u karaoke sobu)

 

 

Karaoke soba

 

 

Kutak za odmor

 

 

Kupatilo

 

 

Soba za goste

 

 

Terasa sa pogledom na more

 

 

Serena

 


 

 

 

 



 

Povezane teme:  

Komentari(3) Napiši komentar

  1. M

    Milena

    Odgovori

    01.10.2021 19:11

    Ima se, može se... Ako vala, sve je ona to zaradila, a nije kriva što se njen posao plaća toliko. Svaka joj čast!
    Ipak, veliko je to za nas smrtnike... ja bih nešto malo, na Fruškoj gori. Nadam se da će mi solis nekretnine naći tako nešto. Al' bih bez obzira što hoću malu kuću, volela jedan ovakav bazen. Nažalost, to su samo pusti snovi...

    • A

      Ana N.

      10.10.2021 14:16

      Slažem se, za nas odavde ovakva kuća su samo pusti snovi. Ipak , Srena je i zaslužila ovakvu kuću jer je jedna od živih legendi u ženskom tenisu.

  2. S

    Sasa

    Odgovori

    08.11.2021 18:47

    Nije sve u novcu treba uzivati u zivotu i kad imas malo.Ja sa preko Solis agencije kupio vikendicu na Fruskoj Gori ne bi je menjao za vilu Serene Vilijams.

Ostavi komentar