04.02.2021 Komentari: 1

Ideje za uređenje terase

Dolaskom virusa Korona, shvatili smo da je i to malo prostora koje imamo ispred ili iza kuće zlata vredno. Ukoliko još imate i terasu, zaista ste srećnik. Čim dođu lepi sunčani dani, jutarnja kafa na sunčanoj strani i nekoliko redova knjige savršena su razbibriga. Ukoliko ne znate kako srediti terasu da ima dušu, mi vam danas dajemo neke ideje. Za uredjenje terase trebaće vam samo malo mašte i dobre volje. 

foto: depositphoto.com

Raščistite prostor


Pre svih poslova, važno je da raščistite prostor. Ukoliko vam terasa služi kao ostava, vreme je da kupite jednu visoku komodu koju ćete postaviti u ugao i u nju potrpati sve one nepotrebne stvari. Ukoliko ste maštoviti, možete napraviti drvenu policu otvoreno-zatvorenog tipa koja će poslužiti kako za odlaganje manje važnih sitnica, tako i za dekoraciju.

 

Cveća nikad dosta


Cveće je nešto što će oplemeniti svaki prostor, a posebno terasu u divnim prolećnim i letnjim danima. Čak i ako imate terasu od jednog kvadrata, kupite cveće koje volite i okačite ga na ogradu. Kupite male drvene stolice, a od gajbice napravite improvizovani sto. Ovakva mini terasa biće savršena za beg i uživanje u sopstvenim mislima. Ukoliko razmišljate o tome kako srediti terasu i istovremeno se zakloniti od pogleda komšija, cveće je vaš najbolji partner. Privatnost nam je svima važna, pa možete kupiti i puzavice i napraviti zeleni zid koji će deliti vašu od njihove stvarnosti.

Ukoliko niste ljubitelj prirodnog cveća, pronaćite savršene veštačke aranžmane u mini saksijama koji su postali veoma popularni u poslednje vreme. Postavite ih duž prozora, na stolu ili jednostavno po podu. Takođe, možete kupiti i veštačo cveće koje je poprilično veliko, a da pritom izgleda kao da je pravo. Na taj način napravićete paravan i uživati u privatnosti.

 

 

Obaderite boju koja dominira


Ukoliko želite da se posvetite detaljima, izaberite jednu do dve boje koje će dominirati. Neka cveće, jastuci, mirišljave ukrasne sveće budu u tim bojama. Ukoliko imate dovoljno prostora, možete kupiti udobne garniture ili ljuljaške i ukrasiti ih ćebićima u vašoj omiljenoj boji. Uređenje terase zaista je zabavan posao, a kada ga završite uživaćete u svojoj idili.

 

Drvene palete za sedenje


Kako srediti terasu bez mnogo ulaganja? Za sve one inspirativne radoholičare imamo jedan predlog. Ukoliko želite da napravite savršenu home made garnituru za terasu, biće vam potrebno samo nekoliko velikih drvenih paleta. Složite dve palete jednu na drugu i pričvrstite ih. Na njih postavite debele prostirke i jastuke i dobili ste savršeno mesto za izležavanje i odmor.

 

Viseće girlande za romantične letnje noći


Ukoliko volite lepo osvetljenje koje će dati savršenu notu romantike u letnjim noćima uz čašu vina, kupite viseće girlande i lampione i okačite ih sa jednog na drugi kraj terase ili duž zida kuće ili zgrade. Takođe, mogu vam poslužiti i svećice sa jelke. Takođe, možete se opredeliti i za sveće i neobične svećnjake ili lampione. Oni će biti savršena dekoracija vašoj terasi kako noću, tako i danju.

 

 

Tepih za zastakljenu terasu


Ukoliko imate sreću da vam je terasa zastakljena, možete je iskoristiti kao kućnu kancelariju. Postavite neki tepih veselih boja kako bi vam bilo udobnije i jednostavno poređajte mnogo velikih jastuka po podu. Na taj način ćete dobiti udoban i umirujući radni prostor, ali i svoje gnezdo za relaksaciju. Ideje za uredjenje terase ne moraju da koštaju mnogo. Važno je samo da odlučite u kom pravcu želite da idete.

Dakle, uređenje terase ne mora iziskivati mnogo novca i uloženog vremena, već samo dobru organizaciju. Iskoristite sve one stvarčice i dekoraciju koju već imate kod kuće i napravite svoj kutak iz snova u kome možete uživati na svežem vazduhu. 

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. N

    Nadezda

    Odgovori

    19.09.2021 13:33

    Terasa izgleda kao basta a to nije msisao terase! Neka Luna tenda i obavezno stocic sa dve stolice su nesto bez cega ne bih mogal da zamislim terasu!

Ostavi komentar