25.02.2020 Komentari: 0

Saveti za dekoraciju i organizaciju zimskog venčanja

Zima je savršeno godišnje doba za romantiku. Praznici, lampice, ušukanost i snežni pejzaži, rastope i ona najtvrđa srca. Uz sve ove faktore, zimsko venčanje zaista može biti bajkovito, i ako zanemarite faktor hladnoće, doživećete svoju snežnu bajku na javi. 

Ono što će biti potrebno je da se dobro organizujete, istražite i pripremite za ovaj tip venčanja. Zimsko venčanje samo po sebi nameće način dekoracije i organizacije, jer je poprilično specifično. Evo par saveta kako da organizujete zimsko venčanje.

 

Odabir prostora - ključ za bajkovito zimsko venčanje


Možda i najbitniji faktor prilikom organizacije zimskog venčanja je prostor u kome će se održati. S obzirom na hladnoću, gosti će sve vreme biti unutra i zato je važno da ambijent bude adekvatan. Event centar Aria će ispuniti sva vaša očekivanja budu u potpunosti ispunjena uz adekvatnu dekoraciju.


Ukoliko već imate ideju kakav prostor želite, dobre vesti su da će vam zimi mnogo lakše biti da zakažete termin. To je velika prednost zimskog venčanja. Nećete morati mesecima u napred da zakazujete, i sve su šanse da ćete lakše dobiti datum koji vi želite. Takođe, zimsko venčanje možete organizovati i na planini, ili u nekoj brvnari, što ga dodatno čini posebnim iskustvom i za vas i za goste.


Kada je u pitanju dekoracija zima nudi pregršt ideja na ovu temu. Samim tim što traje sezona praznika, već će sve oko vas biti ukrašeno, pa će inspiracije biti u izobilju. Takođe, zimska bajka je i odlična i kao tematska dekoracija jer ćete vrlo lako izdejstvovati ono što želite.

 

Ideje za dekoraciju


Generalno, bela boja je simbol zime, a i odlična podloga za aposlutno svaki vid dekoracije. Kada je reč o bojama hladni tonovi su simbol zimske idile, tako da možete iskoristi kraljvski plavu, srebrnu i slične boje za svoju dekoraciju. Ipak, ako želite da utoplite atmosferu, crvena je boja radosti i praznika i biće pogodak prilikom kreiranja prazničnog enterijera.


Kada je u pitanju dekoracija stola, na belu podlogu možete nadovezati nijanse srebrne i crvene i dopuniti šišarkama ili perlicama za gotovo svaki aranžman. Dodajte sveće ili fenjere, kao i personalizovane kartice sa brojevima stola ili menija, koji su takođe jedan od propratnih detalja koji će upotpuniti sliku vašeg zimskog venčanja.

 

Cvetni aranžmani u zimskom periodu se mogu činiti kao prepreka, međutim, izbora ima i kada je ovo u pitanju. Najčešće kombinacije se prave sa ružama, i to belim i crvenim, ali se možete odlučiti i za ljiljane i orhideje kojih ima u ovom periodu u svim cvećarama.

 

Dodatna dekoracija može da bude sve na šta vi pomislite kada čujete “zimska idila”. Budite kreatvni i pustite mašti na volju. Dodajte ćebad za goste, dodajte slatki sto na kom će biti posluženo kuvano vino uz kolačiće sa cimetom i ušećerene jabuke. Praznik za sva čula. Ukoliko u prostoru budete imali i okićenu jelku to može zaista doprineti čitavoj temi venčanja.

 

vencanje svadba vencanica odelo

 

Šta obući za zimsko venčanje?


Ako mislite da je lakše obući se za letnju proslavu nego za zimsku živite u zabludi. Možda su letnji autfiti jednostavniji jer imaju manje elemenata, ali kada su u pitanju proslave, zima i te kako ima svoje prednosti.


Pre svega, muškarci koji se uglavnom odlučuju za odela mogu da odahnu - zimi im neće biti prevruće u košulji i sakou, kao što je to slučaj leti. Tako se mogu odlučiti za svečno odelo i ostati “kompletirani” tokom cele večeri. Elegantan i sveden zimski kaput daće još veću čar kompletnom izgledu.


Dame, takođe, mogu da odahnu prilikom biranja haljine za zimsko venčanje. Ovo je prava prilika da odaberete haljine od težih materijala i više slojeva, u kojima bi vam leti bilo prilično neprijatno. Još jedna od velikih prednosti zimskog venčanja je što će šminka i frizura potrajati mnogo duže na hladnijoj temperaturi, i neće se desiti da se “istopite”.

 

Odabir venčanice


Sve one balske haljine, sa fišbajnom ispod, sa puno detalja, dodatnim velom i propratnim elemntima dozvoljeni su kada je zimsko venčanje u pitanju. Hladno vreme olakšaće nošenje ovakvih haljina tokom čitave proslave.


Osim toga, zimske venčanice mogu biti bajkovite. Dugi rukavi sa kristalima, slojevi koji padaju uz telo izgledaju veoma elegantno, vaše je samo da uspete da se odlučite za neki od modela.

 

Pripremite poklone za goste


Praznici su vreme darivanja, i vaše tematsko zimsko venčaje može biti još jedan povod da obradujete svoje zvanice malim znakom pažnje. I ovde razmišljajte u skladu sa temom vašeg venčanja, pa gostima možete pokloniti kolačiće, mafine ili slične poslastice u interesantnim pakovanjima.


Možete ih obradovati i sa malim cvetnim aranžmanima koji će nositi neku tematsku poruku. Interesantan poklon mogu biti i mirišljave sveće, ili personalizovane drvene pločice sa imenom, sve ušuškano i u duhu praznika. Ovakvi pokloni mogu biti i deo dekoracije na stolovima, a možete ih ostaviti i na posebnom mestu koje sami odaberete.


Neka vaše venčanje bude još jedno u nizu divnih povoda za slavlje u zimskom periodu. Ako budete smeli i odlučite se za zimsku svadbu, pronaći ćete mnogo načina da učinite ovaj dan posebnim, a mi se nadamo da smo vam ovim tekstom zagolicali maštu i dali inspiraciju.
 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar