06.09.2018 Komentari: 0

Salone del Mobile.Milano Shanghai

I ove godine će se u periodu 22 – 24. novembra, u SEC-u – Shanghai Exhibition Center, održati treća po redu izložba Salone del Mobile.Milano Shanghai. Ovaj veličanstveni događaj ima za cilj da predstavi proizvode iz Italije – Made in Italy i italijanski način života – the Italian way of living.

Na konferenciji za štampu povodom ovog događaja, najavljeno je da će ova izložba pratiti uspeh prethodne izložbe iz 2017. godine i obećano da će ona predstavljati potpuni uvid i predanost lepoti i kvalitetu, luksuzu i eleganciji robe proizvedene u Italiji.


Kao i svake godine, organizatori se trude da kvalitetom privuku potencijalne posetioce iz razvijenih kineskih regija, ali i onih u fazi razvoja, kako bi se stvorile konkretne poslovne prilike za izlagače i buduće partnere.


Claudio Luti, predsednik firme Salone del Mobile, rekao je sledeće: “Šangaj je suštinski deo u procesu internacionalizacije, koju je Salone del Mobile započeo u nekoliko poslednjih godina kako bi vrhunsku italijansku proizvodnju doneo na kinesko tržište. Naš cilj je da ojačamo veze između naše dve kulture, od kojih obe poseduju izuzetnu prošlost i dugo iskustvo i koje su voljne da povežu kvalitet, originalnost i kreativnost italijanskog opremanja prostora kako bi dalje jačale snage privlačnosti robe proizvedene u Italiji, tj. Made in Italy. Kinesko tržište predviđa veliki razvoj i zna da ceni očigledni kvalitet, te zbog toga predstavlja ogromnu priliku za razvoj svim kompanijama voljnim da učvrste trgovinske veze sa jednom od vodećih svetskih ekonomija”.

 

Raznolikost i bogatstvo proizvoda


Salone del Mobile.Milano Shangai obećava kineskim posetiocima tri dana dizajnerskih proizvoda, koji predstavljaju oličenje funkcionalnosti, inovativnosti i lepog izgleda – Design products, ali i isto toliko dana za razgledanje proizvoda koji su oličenje klasične elegancije i savremenog dizajna – xLux luxury furnishing, izloženim od strane više od 100 vrhunskih Made in Italy brendova, u povećanom izložbenom prostoru.

 

Master classes – prilika za sve željne novih znanja


Ovogodišnji program ponovo uključuje veliki broj prilika za slušanje i razmenu iskustava u okviru Master classes, događaja u kom vodeći italijanski i internacionalni arhitekti sa javnošću dele svoja razmišljanja i poglede u vezi sa vrelim temama, koje se tiču razvoja u kineskom sektoru i u svetu.

 

SaloneSatellite Shangai – novi podsticaj za mlade dizajnere


Prvenstveni cilj osnivanja događaja SaloneSatellite Shangai bio je da se pokaže vera u kreativni potencijal mladih ljudi. Kao takav, SaloneSatellite Shangai je momentalno postao spona proizvođača, mladih talenata i lovaca na iste.


Danas se proizvodi veliki broj prototipa, predstavljenih na izložbama prethodnih godina. Mnogi su postali zvučna imena na dizajnerskoj sceni, od ukupno 270 internacionalnih dizajnerskih škola i 10000 mladih dizajnera, koji su do sada uzeli učešća na ovom prestižnom događaju.


I ove godine se SaloneSatellite Shangai, koji pruža još jednu priliku za dijalog, vraća prepun očekivanja i projekata dizajnera mlađih od 35 godina. Mladi kineski dizajneri, studenti fakulteta i dizajnerskih škola predstaviće svoje projekte, koji će se u isto vreme i ugledati na prošlost i težiti budućnosti. Tri vrhunska dizajnera, izabrana od strane profesionalaca iz istog sektora, dobiće SaloneSatellite Shanghai nagrade i pozivnicu da učestvuju na četvrtoj izložbi SaloneSatellite u aprilu 2019. godine u Milanu.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar