31.01.2020 Komentari: 0

Laguna stočić za kafu

Lagunina senzualna organska i vijugava forma direktno predstavlja telo od vode ili lagunu; glatka crna metalna površina stola predstavlja mirnu površinu vode, njene nepoznate dubine i misterije.

Laguna je nestala o saradnji sa ARRCC za njihov projekat Cheetah Plains. Smešteno u Sabi Sandsu, Cheetah Plains je luksuzna safari destinacija za koju je OKHA kreirala poseban nameštaj po meri. Cheetah Plains projekat je predstavljen u više od 100 publikacija i nominovan je za “Dezeen Awards”.

 



OKHA-in kreativni director Adam Court kaže, "Oblik je bio motivisan jakim fizičkim kontekstom, pejzažnim masama; takođe shodno unutrašnjem izgledu prostora datog projekta, pa je u njemu inkorporirana praktična i prirodna poezija."
Ovo spajanje umetnosti, apstrakcije i primene je jasan potpis u celom OKHA rasponu.

 


Laguna se može prilagoditi izradom od širokog raspona materijala uključujući drvo, kamen, metal, ogledalo i ojačano staklo. Ovde je Laguna prikazana sa zacrnjenim aluminijumskim vrhom i patinastim aluminijumskim nogama. „Noge i telo stola uvek će biti napravljene od dve različite završne obrade ili materijala, jer predstavljaju drugačiji fizički element; noge se uzdižu iznad vrha stola kako bi pojačale osećaj reljefa, različitih masa... ravna horizontalna površina stola (voda) je obložena okolnim pejzažom koji se uzdiže iznad površine vode. - Adam Court

 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar