17.05.2019 Komentari: 0

Kako organizovati porodičnu proslavu u Beogradu

Porodične proslave su nešto što nam se od detinjstva urezuje u pamćenje, više nego bilo koji drugi događaj. Proslave čine naše živote posebnijim, a zajedničko provođenje vremena drži porodicu na okupu, učvršćuje međusobne veze i čini nas sveukupno zadovoljnijim sopstvenim životom. Zbog svega ovoga, planiranju svake porodične proslave treba pristupiti ozbiljno i pronaći kompromise koji će zadovoljiti različite generacije. Evo nekoliko ideja za organizaciju nezaboravnog porodičnog okupljanja u srpskoj prestonici.

 

Dečiji rođendani


Dečiji rođendani su najvedrije zajedničke proslave, gde možemo pustiti mašti i kreativnosti na volju. Možemo iznajmiti prostor dečije igraonice kakvih je u prestonici sve više, ili nekog mirnog kafića, i živopisno ga dekorisati likovima iz omiljenih crtanih filmova naših mališana. Kada su po sredi rođendani male dece, prisustvo odraslih se podrazumeva i to uvek predstavlja zajedničku zabavu. Sa druge strane, na rođendanima adolescenata nema mnogo mesta za odrasle, i zato je važno napraviti i zasebnu, porodičnu proslavu, simboličnim ručkom kod kuće u intimnoj atmosferi. Još jedna od opcija je da se zajednički svi uputite u posetu Beogradskom zoo vrtu, ili Botaničkoj bašti Jevremovac, i uživate u prirodi u sred višemilionskog grada.

 

Porodični jubileji

 

proslava pice vino sampanjac case

 

Godišnjice braka, zlatne i srebrne godišnjice braka naših roditelja, ili neki lični jubileji, odlična su prilika da se okupi cela familija i uživa u prijatnom ambijentu. Najbolji izbor za ovakve događaje je da unapred rezervišete mesta u restoranu ili kafani. Najpopularnije kafane u Beogradu uz zvuke tamburaša, često nude i gastronomske specijalitete različitih svetskih kuhinja, što daje odličnu priliku da se bar za godišnjicu braka odmorimo od kuvanja. Osim toga, u ovakvim prilikama je uvek dobra ideja organizovati neku zanimljivu porodičnu aktivnost, poput posete nekom od brojnih muzeja Beograda, poput interesantnog Muzeja vazduhoplovstva ili Muzeja afričke umetnosti kako bi se jubileju pridodala još jedna lepa aktivnost za pamćenje.

 

Praznici


Praznici poput nove godine, uskršnjih i božićnih praznika, pored odlične atmosfere podrazumevaju i slobodne dane od posla, ali i raspuste za decu. Tada, kada je cela porodica konačno slobodna od obaveza, najbolje je planirati kratke i opuštajuće izlete. Proleće i Uskrs su savršeni za laganu porodičnu šetnju po Avali, a novogodišnji i božićni praznici za obilazak božićne pijace u centru grada, oba kao uvertira za prijatnu porodičnu proslavu u nekom od prestoničkih restorana. Ono što je univerzalno je da ćete ovako izgraditi nezaboravne porodične uspomene, opustiti se i povezati.

 

Slava


Porodična slava jedan je od događaja koji se u Srbiji i vezuje za porodičnu kuću, tako da je ovo dan kada se za slavskom trpezom okuplja cela rodbina. Ipak, budući da većina nas živi u stanovima sa nedovoljno prostora za ugošćavanje mnogobrojne rodbine, sve češća odluka mlađih porodica je da ove proslave izmesti u prestoničke restorane. Ovo je najčešći izbor i porodica koje zbog poslovnih obaveza ne mogu da priušte sebi dovoljno vremena za pripremu hrane i ugošćavanje velikog broja gostiju. Omiljena mesta za slave locirana su unutar beogradske boemske četvrti, Skadarlije, a mnogi se odlučuju i da posete neki od brojnih restorana uz Dunav ili Savu.

Beograd je idealno mesto za porodične proslave jer daje nebrojeno mnogo mogućnosti izbora i ideja za njihovu organizaciju. Naš savet je da svakom porodičnom događaju pristupite bez pritiska i oslušnete želje svih članova porodice, a onda se date u potragu za najboljim mogućim rešenjima.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar