11.04.2018 Komentari: 0

Fusca dizajn

Drvo je jedan od najstarijih materijala za izradu nameštaja. Još u praistoriji bilo je osnovni materijal izrade, pored kamena, jer je bilo dostupno i lako obradivo. Drvo, pre svega, nudi jedinstvenu kombinaciju estetske privlačnosti i bezvredni strukturni integritet koji drugi materijali ne mogu odražavati. Kao deo prirodnog povezivanja enterijera, drvo može transformisati raspoloženje prostorije ili čitave kuće, stvarajući domaći, prijatan osećaj i zaista "organski" smisao. Kao takvo, nudi bezvremenski kvalitet koji se ne može replicirati, i stoga je opstalo kao vekovima vodeći materijal u izradi nameštaja. 

Drvo je, naravno, dugotrajan i robustan materijal i savršen je izbor za svakoga ko traži dugovečnost od svog nameštaja. Bez obzira da li je za izradu nameštaja korišćeno tvrdo ili meko drvo, postoji urođena stabilnost i pouzdanost za dobro napravljenu drvenu stolicu, sto ili komodu, dok njegova izdržljivost takođe omogućava lako održavanje. 

 

Drveni nameštaj je često povezan sa rustičnimi stilom enterijera. Međutim, ovaj svestrani materijal se može koristiti za balansiranje i ukrašavanje čak i najmodernijih životnih prostora. Pošto je dizajn modernog enterijera donekle poseban izazov, jer bez interesantnih detalja i ukusnog uređenja nameštaja, oni lako mogu postati bezlični i hladni, a sa previše detalja, prostor može postati prenatrpan, bitnu ulogu može igrati upravo drvo.

Predstavljamo vam savremeni nameštaj od drveta, koji je kreirao dizajnerski studio Fusca iz Kankuna u Meksiku. Svi njihovi predmeti imaju arhitektonske, organske i / ili lucidne reference. Ovi dizajnerski predmeti napravljeni su od najboljeg drveta i kvalitetnog tekstila i stvaraju atraktivno i moderno okruženje. 

 


Svim ovim komadima nameštaja zajednički je utisak zaustavljenog pokreta u masi, koji se manifestuje na različite načine. Comic zidne police za knjige imaju vrlo jednostavnu strukturu sa sveobuhvatnim minimalističkim dizajnom, a jedina karakteristika koja se izdvaja je to što imaju deo u obliku slova V. Ovo podseća na “oblačiće sa tekstom”, poput onih u kojima se u stripovima vode dijalozi. Comic police za knjige su komadi koji su istovremeno zabavni i elegantni, i ove police su vrlo svestrane pa se mogu koristiti u bilo kojoj prostoriji u kući, kao i u kancelariji. Veoma su funkcionalne i mogu služiti za skladištenje knjiga, kolekcija, ukrasa, igračaka ili drugih sitnica.

Ono što je u ovom dizajnu takođe zanimljivo je i da se imena pojedinih komada nameštaja čitaju i vizuelno. Na primer, klub stočić koji nosi ime Nest, a koje u prevodu sa engleskog znači gnezdo, i sam podseća na gnezdo, dok čiviluk Branch, kao i police istog imena (što u prevodu sa engleskog znači grana) asociraju na granu. 

Fusca se takođe osvrće i na klasični dizajn i to preko Eero noćnog ormarića i Slim komode, koje su moderna interprentacija rustičnih komada, sa naglašenom svedenošću i punoćom.

Fusca je dizajn koji se zasniva na iskustvu i osmatranju okoline, i predstavlja predmete koji stvaraju emocije ljudima koji ih vide, a istovremeno i komade nameštaja koji se uklapaju sa okolinom. Njihov nameštaj odlikuje se jednostavnošću i elegancijom u geometriji i veštoj zanatskoj obradi orahovine kao primarne vrste drveta.

 

Nameštaj Fusca studija otkriva pravu suštinu drveta kao materijala koji ume da balansira između klasičnog i modernog.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar