07.09.2020 Komentari: 0

Dekoracija stana uz malo novca

Neretko nam životni prostor deluje dosadno i više ne tako prijatno kao kada smo ga opremali. Budžeti za dorade često su vrlo niski, pa vam danas predstavljamo nekoliko saveta kako preurediti stan za malo novca. Igraćemo se oblicima i detaljima, ali uvek imajte jedno na umu - važno je uneti vašu ličnost u prostor koji uobličava vaš život.

foto: depositphoto.com

Dekoracija stana uz – jastučiće


Za sve one koji žude za novim ambijentom kako dođe do promene godišnjeg doba misleći da je to neizvodljivo, varate se. Ukoliko želite da osvežite svoj stan bez mnogo ulaganja novca i vremena, najbolji trik jesu jastučići koje ćete zameniti i tako dobiti potpuno novu garnituru. Vesele, razigrane prolećne boje, mekane i krznene zimske kombinacije… Uvek ih možete imati spremne, pa kada razmišljate o tome kako srediti stan da dobije neku novu notu – izvucite keca iz rukava tj. jastučnice iz ormara.

 

Oplemenite prostor cvećem

 

Svakako najjednostavniji način da u svoj dom unesete promenu je cveće. Bilo da volite cveće u saksiji, ili pak više preferirate sveže bukete koji će stajati na stolu dnevne sobe – izbor je vaš. Cvetni aranžmani svakako su nešto što će oplemeniti svaki prostor.



 

Zidni sat za večan stil

 

Živimo u vremenu pametnih telefona i čini se da više niko i ne koristi sat kao orjentir za vreme. Mobilni telefoni postali su naše glavno pomoćno sredstvo, pa zidni satovi prestaju da budu potreba i postaju aksesoari koji ulepšava prostor. Izaberite sat koji se uklapa u vaš enterijer i postavite ga na vidno mesto. Dekoracija stana uz malo novca tek sad postaje zanimljiva, zar ne?

 

Ogledala za novu dimenziju

 

Ogledala se savršeno uklapaju u svaki stil i od male prostorije prave vizuelno veću. Sam doživljaj refleksije daće osećaj otvorenog prostora. Upravo zbog toga ogledala su savršeni detalji kojima se upotpunjava enterijer. Idealni su kako za hodnike, tako i za dnevne sobe.

 

 

Ukrasne korpe u kupatilu

 

Kada razmišljamo o tome kako preurediti stan, mnogi se najviše plaše kupatila, majstora i lupanja pločica. Vrlo često u kupatilu vlada haos, a i ne dopada nam se organizacija, pogotovo ukoliko je ono malo. Ukrasne korpe mogu vrlo lako da reše svaki problem. Možete ih postaviti na mašinu ili na bilo koju dostupnu ravnu površinu i u njih dekorativno posložiti peškire ili sitnice koje uvek smetaju. Tako ćete osim toga što ćete znati gde se šta nalazi, dobiti prelep dekorativni momenat kojim će vase kupatilo dobiti novi šarm.

 

Kućna biblioteka

 

Kako srediti stan kada uvek ima gomila knjiga i brošura koje se vuku po policama i prave gužvu? Iskoristite sav pisani material koji imate i koji vam se razvlači po kući i napravite jednu malu lepu kućnu biblioteku. Ukoliko imate dovoljno mesta možete za malo novca kupiti police koje će ići skroz do plafona i složiti knjige. Na taj način ćete i iskoristiti prostor, tako što ćete osloboditi sve one pregrade na kojima su knjige nekada razbacano stajale. Sada ćete ih sve imati na jednom mestu, a za ljubitelje pisane reči ovo će biti pravi mali raj u dnevnoj sobi.

 

 

Zid u slikama

 

Kako preurediti stan da izgleda potpuno drugačije, a ne potrošiti mnogo novca? Ukoliko vam saveti do sada nisu bili dovoljno velika promena, ovaj zasigurno hoće. Vrlo često nam je potrebno nešto što će biti šarmantno, a sa druge strane se prilagoditi prostoru i svim detaljima koji ga čine. Slike malih formata koje će prakriti jedan ceo zid idealno su rešenje. Bilo da se opredelite za fotografije žive i nežive prirode, bilo za fotografije vama dragih ljudi i trenutaka, efekat će biti jedinstven. Pustite mašti na volju, igrajte se dimenzijama fotografija, bojom i oblicima ramova. Mogu svi biti iste boje, a možete uklopiti i iskombinovati dve ili tri boje ili čak nijanse. Fotografije možete sve provući kroz isti filter, te tako napraviti da budu crno bele ili u nijansi koja će se uklopiti u enterijer.

Dekoracija stana svakako je nešto u čemu treba da uživate i unesete sebe i svoj senzibilitet. Nemojte se plašiti promena. Za jastuke, cveće, remove za slike, ukrasne korpe i satove nije vam potrebno mnogo novca, a prostor će dobiti potpuno novu dimenziju. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar