26.11.2022 Komentari: 0

10 najpoznatih dizajnera izlaže na sajmu nameštaja u MILANU

Jubilarni 60. put je održan najpoznatiji međunarodni sajam nameštaja u Milanu od 7 do 12. juna 2022. godine. Posle dve godine pauze najpoznatiji dizajneri i proizvođači nameštaja, okupili su se da predstave svoje ideje i razmene iskustva. Preko 2.000 izlagača se pojavilo na više od 800 događaja.

Pokretanje trendova

Nedelja dizajna i sajam nameštaja (Salone del Mobile Milano)  je mesto gde se pokreću novi trendovi u proizvodnji nameštaja. Ove godine je naglasak bio na održivosti i zanatstvu. Takođe su mnogi dizajneri isticali praktičnost i fleksibilnost nameštaja. Možda je to odgovor na vreme provedeno u izolaciji zbog pandemije. Modularni nameštaj, praktični akcesoari za domaćinstvo, organski materijali i reciklaža su bili osnova najzanimljivijih radova.

Od mode do nameštaja - je trend najpoznatijih modnih brendova, koji svoje kreacije izražavaju kroz dizajnerski namestaj. Na sajmu su svoje kolekcije nameštaja predstavili Luj Viton, Hermes, Ralf Loren, Dior, Prada, Fendi i Stela Makartni kroz partnerstvo sa brendom B&B Italia.

 

Nedelja dizajna i sajam pružaju neverovatnu medijsku podršku mladim dizajnerima. Posebna nagrada je dodeljena mladim talentima na smotri “Salone Satellite”. Deo grupe Mladih dizajnera Balkana (YBD) beograđanka Đurđa Garčević je ove godine predstavila svoj projekat od reciklirane gume za koji je osvojila treću nagradu.

 

Na raznim lokacijama širom grada su održane mnogobrojne izložbe. Nedelja dizajna je fantastična prilika da brendovi predstave dizajnerski namestaj za domaćinstva i poslovni prostor, kolekcije rasvete i tekstila, akcesoare za domaćinstva i bastenski namestaj. Sledi pregled kolekcija 10 vrhunskih brendova.

 

 

#1  Kolekcija brenda Catellan

 

Poznati italijanski brend Catellan Italia proizvodi luksuzni dizajnerski namestaj. Neguje tradiciju fine obrade drveta ručnom tehnikom. Akcenat je na kombinaciji drveta sa kamenom, metalom, keramikom i kristalom. Na sajmu su predstavili sasvim novu viziju enterijera, koja dom predstavlja kao oazu mira. Kolekcija odiše elegancijom i diskretnim luksuzom, kojem poseban efekat daje moderna rasveta.

 

 

Foto: Facebook (Cattelan Italia spa) 

 

#2  Spavaće sobe - Passarelli Arredamenti

Ovaj italijanski brend je predstavio novu kolekciju dnevne i spavaće sobe, koja odiše toplim bojama i materijalima različitih tekstura. Klasični stil je predstavljen u duhu modernizma.

 

 

Foto: Facebook (Passarelli Arredamenti)

 

#3  Kolekcija rasvete - Poltrona Frau

Renomirani portugalski proizvođač rasvete za domaćinstvo oživljava ikone dizajna 40-ih i 70-ih godina 20.veka. Klasici srednjeg veka su izrađeni novom tehnologijom i od novih materijala: prerađeni su u duhu modernizma tako da se uklopaju u svaki enterijer.

 

Foto: Facebook (DelightFULL)

 

#4  Kolekcija brenda Poliform 

Novu kolekciju poznatog italijanskog brenda Poliform potpisuju dizajneri Emmanuel Gallina i Jean-Marie Massaud. Predstavljeni su komadi nameštaja za dnevnu i spavaću sobu.

 

 

 

#5  Kuhinje brenda L'Ottocento

Italijanski brend L'Ottocento je predstavio dizajn kuhinje "Atlante", koja je zamišljena da bude produžetak dnevne sobe. Kuhinja je dizajnirana u saradnji sa dizajnerskom kućom Makethatstudio. Napravljena  je od čvrstog italijanskog oraha i uključuje niz opcija za skladištenje.

 

 

#6  Male kuhinje - Falper

Falperov sistem malih kuhinja je dizajniran da učini da kompaktni prostori izgledaju elegantno. Sastoji se od skladišnih jedinica i ostrva koja se mogu konfigurisati na različite načine. Ostrva su dostupna u tri veličine i od različitih materijala. Jedna varijanta je od mermera i dve od kombinacije nerđajućeg čelika, drveta i obojenih lakiranih površina.

 

 

#7  Ell Vashbasin umivaonik od Agape

Brend Agape je predstavio samostojeću verziju Ell lavaboa nazvanu "Ell Vashbasin". Odlikuje je ravni umivaonik koji je prekriven rešetkom kako bi se sakrio odvod. Ell-ov umivaonik i rešetka su dostupni u belom, sivom i crnom mermetu, kao i u beloj ili crnoj verziji akrilnog površinskog materijala Corian (mešavina akrilnog polimera i minerala rude boksit).

 

 

#8  Bastenski namestaj - Poltrona Frau

"Solaria" je modularna sofa koju su dizajnirali Ludovica + Roberto Palomba za italijanski brend nameštaja Poltrona Frau. Odlikuje je prefinjen dizajn i materijal izuzetnog kvaliteta i izdržljivosti. Fleksibilna je, može se oblikovati prema svakom prostoru. Zbog toga je njena primena velika. Sofa je dizajnirana za bazene, bašte, terase, čak i palube brodova.

 

 

#9  Kolekcija spoljnog nameštaja - Gandi Blasco

Kolekcija spoljnog nameštaja "DNA" brenda Gandi Blasco uključuje trpezarijske stolove, krevete na otvorenom, kolica za posluživanje i sofe. Pored tradicionalnog drveta, novina su komadi nameštaja od aluminijuma.

 

 

#10 Kolekcija tekstila Lelievre Paris

Kolekcija tekstila "Najd" koju je kreirao arhitekta i dizajner Tristan Auer za brend Lelievre Paris uključuje brojne geometrijske uzorke i teksture. Inspiracija je pronađenja u pustinjama Saudijske Arabije, pa je najviše korišćen lan, pamučni žakard i tkanine visokih performansi. Prirodna i zemljana paleta boja tekstila upućuje na pustinju Najd.

 

 

Izvor za slike: Pinterest


 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar