25.06.2019 Komentari: 0

Zaštite se od komaraca

Postoji dosta hemijskih sredstava kojima se štitimo od ovih napasti koje nas spopadaju svakog, i celog, leta. Međutim, istraživanja su pokazala da sve češće moramo da pazimo na ono što unosimo u naš organizam, kao i na materije kojima se svesno, ili nesvesno, okružujemo.

Odnosno, postoji ceo smer nauke koji tvrdi da su naša tela predviđena kako bi bila u korelaciji sa, isključivo, prirodnim elementima iz našeg okruženja. Stoga, ukoliko priču svedemo na zaštitu od komaraca - prirodna rešenja su najbolja, pored komarnika, naravno. Elem, koji su to sastojci i koji su to načini za kvalitetnu i efikasnu zaštitu od komaraca koji će nas svakodnevno smarati? Pokušali smo da nađemo odgovor, za vas, i da ga predstavimo u nekoliko kratkih crta koje slede:

 

Prirodni sprejevi iz domaće radinosti

 

Verovatno najbolji i najsigurniji način zaštite vašeg doma i tela, od komaraca, su upravo prirodna sredstva poritiv komaraca iz vaše domaće radinosti. Sprej nije teško napraviti. Potrebni su vam dobra volja, određeni sastojci, malo vremena i postavljeni komarnik koji će sprečavati komarce da vam pokvare ugođaj stvaranja preventivnog rešenja za njih. Generalno, šta god da krenete da pravite po pitanju zaštite od komaraca - komarnici su obavezni. No, pored njih, pomenuti prirodni sprejevi su više nego poželjni. Sve ćete raditi na prirodnoj bazi, te neće biti opasnosti od trovanja, zagađenja i neželjenih reakcije koje možete imati na određeni miks sastojaka. Naravno, proverite da li ste alergični na ono što planirate da stavite u sprej iz domaće radinosti. Za ovu varijantu zaštite, kao i za komarnike, možete iskoristiti svoju maštu. Komarnike možete uskladiti sa bojama vaših soba i vrata, dok sastojke koje stavljate u sprejeve domaće radinosti možete potpuno nezavisno birati - kako god želite. Potrudite se samo da miris bude, makar vama i vašim ukućanima prijatan, jer komarcima sigurno neće. Nakon toga najbolje bi bilo da naprskate zidove sa pomenutim sprejem, kako bi ceo prosto upio tu aromu koja će služiti kao vaša zaštita od neželjenih gostiju.

 

Eterična ulja su spas

 

Pored prirodnih ulja, i nezaobilaznih komarnika, eterična ulja su spas i neophodna su u vrelim letnjim danima koji su krcati komarcima. Eterična ulja lavande i nevena su izuzetno kvalitetan način da se oslobodite ovih dosadnih napasti i to tako što ćete ih staviti na vašu koža, na posebne delove tela koji mogu biti protumačeni kao glavna mesta udara komaraca a to su vrat, zglobovi, ruke i u suštini, bilo šta što pulsira. Pulsiranje, zbog samog protoka krvi koji komarce najviše zanima, upravo najviše komaraca i privlači, stoga su ta mesta posebno osetljiva i izložena udaru. Eterična ulja možete nanositi na vašu kožu tokom celog dana, bez ikakvih prepreka. To je jedna od njihovih glavnih prednosti. Pored potpuno prirodnih sastojaka i činjenice da nisu štetna, eterična ulja mogu biti od velike koristi. Eterična ulja su prirodni repelent komaraca, odnosno oni na prirodan način ne odgovaraju komarcima i stoga se komarci sklanjaju od svih, u širokom luku, koji imaju eterično ulje utrljano po svojoj koži. Dakle, komarnici uz prirodne sastojke i eterična ulja - i sve će biti u redu!

 

Komarnici za zaštitiu od komaraca u vašem domu

 

Ako ste ipak skeptični po pitanju sastava ili dejstva gore pomenutih sredstava za zaštitu od komaraca, najbolji način da se zaštitie u vašem domu su komarnici. Komarnici su odlično rešenje naročito za domove i porodice sa malom decom jer sigurno ne želite da vaše dete svakodnevno izlažete hemijskim sastojcima nekog od sprejeva za komarce. Postoji nekoliko vrsta komarnika. Pre svega tu su komarnici za vrata i komarnici za prozore, zatim tipovi komarnika koji mogu biti fiksni, rolo komarnici, plise komarnici i drugi. Pored zaštitie komarnici mogu biti i estetski veoma lepi i idealno se uklapaju u enterijer vašeg doma. Danas je veoma popularan plise komarnik, pre svega jer su praktični, efikasni i povoljni. Oni se prave od aluminijuma i fiber vlakana tako da se je dugotrajnost zagarantovana. Efikasnost ove vrste zaštite je daleko veća od drugih zaštita kao što su sprejevi.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar