09.01.2020 Komentari: 0

Tru3 Yoga

Tru3 Ioga je studio koji se nalazi u primorskoj oblasti Kuvajta. Ovaj projekat je osmišljen kombinacijom četiri postojeća stana na jednom čitavom spratu stambenog kompleksa.

Celovit pristup dizajna prilagođen je japanskim dizajnerskim principima u vidu minimalne palete materijala i ukupne jednostavnosti. Na Tru3 Yogu utiče japanski spor život ili „Ikigai“, japanski termin koji je preveden kao „razlog postojanja“ ili pronalaženje istine i sreće. Glavni koncept dizajna inspirisan je krivudavim oblicima tela integrisanim u praksu joge, istovremeno povezujući se sa tri faktora: umom, telom i dušom.

 

 

Srce ateljea je recepcija gde odvažan vijugavi oblik pulta, bronzano zatamljeni stakleni blokovi, raskošna upotreba zelenila i nežni zemljani tonovi žele dobrodošlicu u prostor. Unutar dizajna se oseća fluidnost pokreta zbog krivih oblika; ponavljajuća karakteristika primenjena dalje na stropu i na zidovima. Forbo vinilni pod na glavnom hodniku odgovara estetici prostora, i deluje kao kičma koja pomaže u povezivanju različitih područja joga studija. Pored toga, osvetljenje je dizajnirano tako da može da se podesi kako bi zadovoljilo funkcije raznih joga vežbi, kao i da postavi raspoloženje u studiju.

 

 

Dizajn prostora je podeljen u različite prostore koji su prilagođeni dobrobiti uma, tela i duše. Na primer, čajna soba je reprezentacija uma. Inspirisana je tradicionalnom japanskom kućicom za čaj sa stolom i sedećim jedinicama male visine; ovaj prostor je idealan za pojedince da uživaju i da se povežu sa zajednicom. Sunčana soba je najveći studio koji cilja telo. Posebno smo dizajnirali plafon kako bi odgovarao funkciji prostora tako što smo postavili i umetnuli k-nosače za potrebe vazdušne joge. Dok je mesečeva soba manji studio koji cilja emocionalno i duhovno ja.

 


Oba studija imaju obilnu upotrebu prirodne svetlosti i materijala; hrastovo drvo i izloženi beton, zajedno sa dodatkom zelenila, zrače iskrenom i pozitivnom estetikom unutar celokupnog dizajna. U funkcionalnim studijima namerno se izbegavaju snažni reflektirajući elementi poput ogledala, kako bi ljudi bili u stanju da se više fokusiraju na ostvarenje svog punog potencijala, a da nisu samosvesni. Alternativno, suptilni reflektirajući elementi kao što su bronzani zatamljeni stakleni blokovi dodatno osvetljavaju oba studija, a istovremeno pružaju vizuelnu zatamnjenost kao i toplotnu i zvučnu izolaciju.

 

 

I na kraju, svlačionica je produžetak sveukupne minimalističke estetike dizajna sa skrivenim toaletnim vratima bez okvira, zajedničkim lavaboom, sa belom teksturiranom zidnom bojom i lanenim zavesama. Upotreba bronzanog ogledala u kombinaciji sa biljkama u zatvorenom prostoru otvara celokupni istaknuti prostor.

 

Može se zaključiti da je Tru3 Yoga idealno sigurno utočište za pojedince koji žele da pobegnu od užurbanog života i oslobode se svojih fizičkih i emocionalnih napetosti.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar