09.03.2022 Komentari: 4

Šta sve ulazi u cenu PVC stolarije?

PVC stolarija ima najveće energetske uštede, traje preko 40 godina, ne menja se i ne zahteva nikakvo posebno održavanje. Zbog tih prednosti je najtraženija stolarija na tržištu.

covek-ugrađuje-vozač

 

Ipak, ukupan iznos za plaćanje varira od mnogo faktora i pametno je znati gde se može, a gde ne treba štedeti. Primera rad, kada je u pitanju PVC stolarija cene sa ugradnjom su više, ali ona raste i sa kvalitetom ramova i stakla, radom po meri…


U želji da celokupan račun bude što povoljniji, najpre se razmatraju oglasi sa nižim cenama, ali je važno znati šta ulazi u cenu PVC stolarije tako da se ne ugrožava kvalitet, a zaista odaberu najpovoljnije opcije.


1. Kvalitet rama i stakala

 

Prvi faktor koji diktira cenu je ram i staklo od kojih se proizvode prozori i vrata PVC stolarije. Najkvalitetnija vrsta stolarije se proizvodi od sedmokomornih i osmokomornih profila koji imaju unapređenje energetske uštede, mnogo veće nego što su je to bilo kod prvih modela sa samo 5 komora.

 

I danas se mogu kupiti tanji prozori i vrata, ali su slabije izolacione sposobnosti, tako da je samim tim i prodor hladnijeg vazduha spolja veći kao i niži stepen zvučne izolacije. Cena PVC stolarije raste ako su u pitanju trostruka stakla ispunjena argonom, ali se ona najčešće koriste samo kod osmokomornih profila.

Dupla stakla imaju dovoljan stepen blokade pa ih treba slobodno birati. Mnogo je važnije da su ona ugrađena pravilno i ispunjena nevidljivim gasom tako da se zaista ne prenosi temperatura u unutrašnjost.


2. PVC stolarija ugradnja – da ili ne?


Mnoge firme promovišu cene PVC stolarije kao niže od konkurencije, a ne navedu da je to cena bez ugradnje. To znači da kada se bira PVC stolarija cene sa ugradnjom su više, ali čine neophodan posao celokupnog procesa proizvodnje.
Uzimanje mera otvora i izrada stolarije po meri je važna, ali je jednako bitno i da se PVC stolarija:


✔ ne ošteti pri postavljanju,
✔ da se postavi ravno i vertikalno i horizontalno,
✔ da se proveri stolarija na licu mesta: funkcionisanje brava, kedera i šarki


Zbog toga je važno da se angažuje firma koja pruža celokupnu uslugu i iako to znači da kod najpovoljnije PVC stolarije cene sa ugradnom budu više, plaćanje je opravdano.


3. Garancija


Sastavni deo cene PVC stolarije kod renomiranih firmi je i garancija koja služi kao dodatno osiguranje.
PVC stolarija je izuzetno kvalitetna i osim trošenja kedera i ručki, drugih problema nema, ali je dobro kada kupac ima i garantni rok u slučaju bilo kakvih problema.

 

Kupci cene kada proizvođač brine o svojim proizvodima pa je ovo stavka koja bi trebalo da bude jasno naznačena i deo kompletne usluge. Ne bi trebalo da poskupljuje cenu već da govori da je proizvođač na usluzi i nakon postavljanja svog proizvoda i da se partnerski odnos nastavlja.

Ove tri stavke u glavnom čine cenu PVC stolarije i toliko mogu da variraju da se krajnji iznosi dosta razlikuju. Firme za proizvodnju stolarije se utrkuju koja će da da bolju ponudu, ali ako je cena niska ne znači i da je to i dobra opcija. Važno je pronaći kvalitetnu proizvodnju na popustu, ali da se pri tome nikako ne štedi na materijalima i kvalitetu gotovog proizvoda.
 

Povezane teme:  

Komentari(4) Napiši komentar

  1. D

    Dara

    Odgovori

    19.03.2022 10:12

    Pročitala sam tekst u pravo vreme. Uskoro treba da menjam prozore, a planirala sam posle toga i Luna tende, za prozore u dnevnoj sobi, tako da su mi ove informacije dragocene. Hvala veliko.

    • A

      Admin sajta

      19.03.2022 10:56

      Hvala vama na poseti. Takođe dobro je znati šta sve ulazi u cenu PVC stolarije pre izbora.

    • A

      Ana N.

      25.03.2022 21:46

      Taman možete da konkurišete za subvencije za stolariju koje daju država i opštine. Više o tome ima na sajtu
      http://www.ambijenti.rs/vesti/clanak/subvencije-za-solarne-panele-sve-sto-treba-da-znate-o-uslovima-i-proceduri

    • A

      Ana N.

      26.03.2022 14:31

      Ovde nešto više o subvencijama za stolariju http://www.ambijenti.rs/vesti/clanak/prijava-za-zamenu-stolarije-uslovi-koje-treba-da-ispunite

Ostavi komentar