01.09.2020 Komentari: 0

Predlozi za dekoraciju kućne proslave

Dekoracija rođendana ili u globalu dekoracija proslava bilo koje vrste uvek je zadatak koji bi mnogi najrađe prepustili stručnjacima. Svakako to i čine kada su veće proslave u pitanju. Međutim, šta radite u situacijama kada pripremate rođendansku žurku za dete i njegove drugare u dvorištu, ili svoju rođendansku večeru za nekolicinu prijatelja? Sve možete srediti i sami, a mi danas za vas imamo nekoliko ideja kojima se možete poslužiti i dekorisati prostor očas posla. 

foto: canva.com

Za početak: izaberite BOJE

 

Na samom početku bi najbolje bilo kada biste se odlučili za dve do tri boje koje će dominirati. Dekoracija proslava sastoji se upravo u kombinovanju boja i detalja koje kasnije osmišljavamo. Neka jedna boja bude dominantna, a drugu, odnosno treću provlačite u tragovima. Ispoštujte ovo i nikoga nećete moći da ubedite u činjenicu da ste sve sami dekorisali.

 

Cveće, cveće, cveće

 

Kada se pomene dekorisanje prostora, mnogi odmah pomisle na cveće i u pravu su. Gotovo da ništa ne može toliko da oplemeni prostor kao cvetni aranžmani. Ukoliko pravite večeru i želite da dekorišete sto, možete se opredeliti za jedan veći buket koji će stajati na sredini, ili za nekoliko manjih koje ćete staviti u stare tegle ili limenke i na taj način začiniti sve. Takođe, možete se odlučiti i za cveće u kutijama koje je danas veoma popularno, a uštedeće vam vreme. Imaćete gotov aranžman u prelepoj korpi kome je samo potrebno pronaći mesto. U skladu sa dominantnim bojama koje ste izabrali – birajte i cveće, jer to je najjednostavniji način da od sasvim običnog i možda bezličnog prostora dobijete pravu malu salu za proslavu.

 

 

Baloni za rođendan

 

Uz cveće, naravno, nazaobilazni su baloni. Za rođendan je, može se reći, ovo praktično nezaobilazan rekvizit. Bilo da je u pitanju dečija ili žurka za odrasle, baloni su uvek svima zanimljivi. Danas možete vrlo lako kupiti helijumske balone različitih oblika. Na njih neće ostati ravnodušni ni mlađi, ni oni malo stariji. Ukoliko proslavu pravite u dvorištu, možete za naslon svake stolice za stolom zavezati po jedan balon i zabava može da počne. Dekoracija rođendana je uz balone mnogo lakša.

 

Svećnjaci za eleganciju

 

Ukoliko želite da vaša proslava ima elegantniju notu, možete dodati svećnjake. Verovatno ste već i sami zapazili da se dekoracija proslava ne može zamisliti bez neke vrste specijalnog osvetljenja. Stvorićete atmosferu pravog elitnog restorana u kome će vaši gosti zasigurno uživati. Ukoliko želite nešto jednostavniju, ali nikako manje efektivnu varijantu, rasporedite nemarno po čitavom stolu nekoliko malih sveća. Između njih možete posuti latice ruža ili neke stare bisere. Još jedna opcija osvetljenja mogle bi biti lampice koje ćete zakačiti od jednog do drugog kraja sobe, tačno iznad glavnog kutka dešavanja. Na taj način ćete razbiti monotoniju bilo da ste u zatvorenom ili na otvorenom prostoru, bilo da pripremate intimniju ili korporativnu proslavu. Neka sveće i svetiljke upaljene dočekaju goste i izmeme osmehe na njihova lica.

 

 

Jastuci umesto stolica

 

Ukoliko želite da napravite nešto originalniju proslavu u dvorištu, odlučite se za velike jastuke koje ćete položiti na travu oko manjih stolova. Atmoafera će biti opuštena i zasigurno će svi uživati. Odraslima će se dopasti koliko i deci. Ukoliko imate pri ruci i neku ležaljku, ne časite ni časa da je postavite. Ovo bi mogao biti idealan predlog i za dekoraciju i organizaciju devojačke večeri. Jastuci, ležaljke, cveće i mnogo balona – to je sve što vam je potrebno, ne razmišljajte više!

 

Fotografije za žurku iznenađenja

 

Kada su žurke iznenađenja u pitanju, osim što je važno da sve bude tajno, potrebno je dodati i lični pečat, odnosno ličnu notu kojom ćemo obeležiti prostor. Dekoracija proslava zahteva vreme, koga vrlo često nemamo baš mnogo na raspolaganju. Zato treba iskoristiti ono što uvek imamo pri ruci, a to su fotografije. Uradite nekoliko fotografija sa osobom koju želite da iznenadite i zakačite ih za zavese. Još jedna ideja mogla bi biti da kupite helijumske balone, pustite ih da se zalepe za plafon sobe, a za kraj končića zavežete fotografije. Iznenađeni osmesi sigurni smo neće izostati. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar