17.10.2019 Komentari: 0

Moderan izgled enterijera uz 3D pločice za kuhinju

Trendovi se menjaju skoro iz meseca u mesec, a svaka sezona sa sobom donosi nešto sasvim drugačije. Tako je u modi, a tako je i u trendovima kada je uređenje enterijera u pitanju. Svima je zajedničko jedno, potreba da se izgledom postigne savremen, moderan izgled, što u poslednjih nekoliko godina i nije tako teško postići.

Ono što se dogodilo kao trend u 2019. godini, jeste činjenica da su se keramičke pločice vratile na velika vrata kada je uređenje enterijera u pitanju, pa se i te kako koriste za uređenje raznih prostorija, od kuhinja, preko kupatila, za podove u različitim prostorijama i tako dalje. Naravno, ono što ih je vratilo u popularnost jeste činjenica da su keramičke pločice otporne na vlagu, a vrlo se lako održavaju i čiste. Međutim, kada govorimo o njima, posebno je zavladao jedan odličan trend koji daje više nego moderan izgled, a to su trodimenzionalne pločice koje su sve popularnije. Posebno su se istakle u uređenju kuhinja širom sveta, pa tako i kod nas.

 

3D pločice za kuhinju


Šta je to tako posebno kod 3D pločica za kuhinju? Svakako, odgovor na pitanje je očigledan, a to je njihov izgled i odraz koji imaju na celokupan enterijer. 3D pločice za kuhinju su cele reljefne, neravne, sa različitim apstrakcijama na sebi, što u velikoj meri doprinosi zanimljivom i nesvakidašnjem izgledu kuhinja. Navikli smo se na činjenicu da su kuhinje uglavnom prekrivene ravnim, pločicama u nekim zemljanim tonovima, pa je ovakav iskorak u uređenju enterijera pravo osveženje. 3D pločice za kuhinju se svakako mogu koristiti samo za zidne površine, što je već i logično, ali zahtevaju da se ostatak nameštaja uklopi u njihov izgled. Kako su one tako zanimljivog i izgleda koji privlači pogled, najbolje je da ostatak kuhinjskih elemenata bude jednostavnih linija, boja, koje će dopustiti reljefnim površinama keramičkih pločica da dođu do punog sjaja koji imaju. Veliki izbor 3D pločica možete pronaći u specijalizovanoj radnji Alvos koja se bavi prodajom opreme za kupatila.


Trodimenzionalne keramičke pločice imaju baršunasti, završni sjaj na sebi koji na dodir daje vrlo nežan osećaj, što još dodatno doprinosi njihovoj lepoti. Osim toga, takva izrada omogućila je da se lako održavaju, pa ne morate brinuti o tome da li će se prljavština tvrdokorno lepiti za njihove delove. 3D pločice za kuhinju možete naći sa različitim reljefnim radom na sebi, a šta ćete odabrati zavisi isključivo od vašeg ukusa i od želje koliko dinamičnosti želite da unesete u ovu prostoriju u svom domu. Ono kako se najčešće mogu naći i boja za koju se najčešće svi odlučuju jeste bela, što je još uvek neverovatno, budući da su bele pločice odavno izbačene iz kuhinjske upotrebe, ali ovaj trend je sasvim promenio gledanje na to kakve su bele keramičke pločice.


Dodatni dekorativni efekat i dodatni način da ulepšate svoje kuhinje jeste igranje svetlom, pa tako uz postavljanje led traka i svetala, reljefi na trodimenzionalnim keramičkim pločicama deluju znatno zanimljivije i impresivnije, čime uz jednostavne korake dobijate kuhinju kakvu ste do skoro mogli viđati samo u nekim holivudskim filmovima ili inostranim magazinima o uređenju enterijera. Ako vas već čeka neko opremanje ili renoviranje kuhinje, neka ovaj trend bude vaš vodič.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar