17.07.2018 Komentari: 0

Kako odabrati savršenu ugaonu garnituru za dnevni boravak?

Glavni komad nameštaja svakog dnevnog boravka, jesu upravo ugaone garniture, pored kojih je svaki drugi komad nameštaja lakše odabrati i uz njih uklopiti. Iz tog razloga, odabiru ugaonih garnitura potrebno je pokloniti dosta pažnje i vremena, kako biste kupili komad nameštaja koji vam u potpunosti odgovara. 

Budući da se radi o komadu koji nije samo za sedenje ili ukras, već da se rado o nečemu što daje dva važna proizvoda u jednom, a uz sve to, ugaone garniture su jedan od retkih komada nameštaja koji u velikoj meri štede prostor i dozvoljavaju vam da na različite načine veoma pametno iskoristite celokupni prostor dnevnog boravka. Kada odaberete jednu od ponuđenih ugaonih garnitura, mnogo će vam biti lakše da pronađete odgovarajući klub sto, TV komodu i police na zidu, jer ste prvo odabrali onaj komad koji je centar celokupne prostorije koja je namenjena sedenju i dnevnom odmaranju. Zbog svega toga, zbog važnosti same ugaone garniture, evo nekoliko saveta za njen odabir.

 

Idealna veličina


Savršena veličina podrazumeva i savršen oblik ugaone garniture za vaš dnevni boravak. Ono što je potrebno u samom startu da uradite, jeste da posetite više salona u kojima ćete videti sve ugaone garniture koje su na raspolaganju, te da izdvojite njih nekoliko koje vam se najviše dopadaju, te da nakon svega odete u svoj dom, te da premerite koja bi vam najbolje i najviše odgovarala. Veoma je važno da uradite precizno i tačno merenje, te da ivice kojima će ugaona garnitura biti postavljena oivičite nekom nežnijom kredom ili papirnom trakom, kako biste bili sigurni da vam kada stigne, ugaona garnitura neće smetati ni pri prolasku kroz dnevni boravak, niti sa uklapanjem sa drugim stvarima.

 

Dizajn


Dizajn je u najvećoj meri pitanje trenutnog trenda, vašeg raspoloženja, stila i ukusa, te ćete ga pri svemu tome i odabrati. Međutim, bitno je da odaberete najpre boju koja će učiniti da se u svom dnevnom boravku osećate prijatno, opušteno i tako da sve daje atmosferu jednog mirnog i spokojnog doma. Takav osećaj ne treba da bude samo za vas, već i za vaše ukućane, te sve vaše prijatelje i osobe koje vas posećuju. Uz to, uvek je zanimljivo igrati se kombinacijom boja i dezenima, te na taj način možete sve iskoristiti kao odlične detalje koji će odlično upotpuniti izgled celokupnog dnevnog boravka.

 

Brend

 

Jedna od stvari kojima se mnogi vode u odabiru ugaonih garnitura jesu brendovi kojima ti komadi nameštaja pripadaju. Međutim, potrebno je veoma voditi računa prilikom ovakvih odabira, jer neretko, visoka cene i poznato ime nekog brenda, ne znače i fantastičan kvalitet. Kada gledate koji su sve brendovi u ponudi, potrebno je da se raspitate kod onih koji su već pazarili kod njih, te ćete kroz takvo raspitivanje sigurno otkriti neki ne tako poznat brend, koji mnoge zadivljuje kvalitetom i otpornošću. Naravno, ni cena nije nebitna, posebno što se radi o komadu nameštaja koji je prilično skup, a nekada, ime brenda može da znači samo veću cenu, za koju biste negde drugo dobili mnogo više kvaliteta, ali iu nekoliko komada nameštaja više. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar