28.05.2018 Komentari: 0

Kako najbolje urediti mali stan?

Može li mali stan da bude prijatan i komforan stambeni prostor? Naravno da može, samo je pitanje kako ćete ga urediti i da li ćete se pridržavati trikova koji će vam pomoći da vam stan izgleda prostranije i veće. Pročitajte u nastavku više o uređenju malih prostora.

Ne morate da živite u dupleksu da bi ste se prijatno osećali, jer ako svoj dom uredite po sopstvenoj želji onda vaših 30 kvadrata može da bude prijatnije za život nego nečijih 130 kvadrata.


Sve je do organizacije prostora i redosleda nameštaja. Ako umete dobro da isplanirate gde ćete staviti svoj nameštaj, onda neće biti nikakvih problema. Zato se pridržavajte sledećih trikova. 


Svetao i prostrani enterijer omogući će vam jednosatavn stil enteijera, a nameštaj bi trebalo da bude drveni. Svetlije prirodne boje uz pažljivo odabrane detalje i jednostavan nameštaj učiniće da vaš dnevni boravak izgleda savremeno i u trendu. Ključno je izabrati praktično idejno rešenje za vaš mali prostor poput kreveta na rasklapanje ili zidnog kreveta, a osim ležaja za spavanje dobićete i dodatni prostor gde možete svoje stvari da odložite.


Veoma je teško da u enterijer vašeg stana uklopite sav nameštaj koji želite. Pre svega uređivanje kupatila može da bude noćna mora. Na internetu možete pronaći dosta firmi koje nude sve za kupatilo što vam može dosta olakšati posao. Ista situacija je i sa kuhinjom jer su to uglavnom dve najmanje prostorije u stanu. Jedino rešenje je izrada kuhinje po meri jer jedino tako možete da uklopite sve potrebne elemente baš onako kako želite. Možete pronaći mnoštvo tekstova o izradi kuhinja po meri koji vam mogu pomoći kako da rešite ovaj problem.


Da bi vam bilo što prijatnije u domu i da biste imali dovoljno mesta, uredite stan tako što ćete naći praktična rešenja za mali broj kvadratnih metara koje posedujete. Tako se odlučite za nameštaj koji se može rasklapati ili za zidni krevet koji se podiže, jer ćete automatski dobiti prostor koji će poslužiti za odlaganje stvari.

 

Jesu li mali stanovi velika muka?


U malim stanovima nije važan raspored nameštaja već i raspored samih prostorija. Mnogi manji stanovi imaju mali dnevni boravak, malu spavaću sobu i hodnik i kupatilo. Prostora na raspolaganju je malo, a ali ga zato iskoristite što više možete.


Ako vam je kupatilo malo, pokušajte da obezbedite sve za kupatilo po meri, jer vam je svaki centrimetar prostora važan. Tako, recimo kada birate sve za kupatilo možete da se odlučite za manje kutije koje vam mogu poslužiti ne samo za peškire, već i za odlaganje drugih stvari koje bi vam inače nepotrebno zauzele prostor.


Takođe, na zid možete okačiti police koje će vam poslužiti za kozmetiku i onda ćete imati dovoljno mesta da vam na veš mašini stoje sitnice za svakodnevnu upotrebu.


Važna napomena za sve one koji nemaju meru prilikom kupovine: Ako se nađete u prodavnicama koje imaju sve za kupatilo nemojte da se zaletite i da uzmete sve što vam deluje da se u vašem kupatilu mora naći. Naime, važne su dimenzije, zato pre odlaska u kupovinu izmerite koliko ima prostora između veš mašine i zida i da li između kade i veš mašine može da se uglavi neki stalak, jer ćete tako znatno sebi olakšati prilikom odabira određene stalaže ili kutija. Nekada je važnije imati funkcionalnu i manju stalažu nego glomaznu policu koja vam i neće nešto mnogo poslužiti niti ćete na nju moći da spakujete sve što ste zamislili.


Kao što možete da zaključite uređenje stana nije ni malo jednostavno. Potrebno je uklopiti sve elemente tako da izgledaju skladno i lepo. Nadamo se da su vam ovi saveti malo pomogli oko uređenja malih stanova.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar