08.07.2021 Komentari: 1

Kako da oživite zidove svog stana?

Ukoliko vam životni prostor deluje sumorno i dosadno, vreme je za promene. Pre nego što počnete da tražite mane svom nameštaju, zapitajte se - koliko trenutne boje zidova doprinose atmosferi? Boje, tekstura i sama dekoracija zidova umnogome utiče na osećaje koje ćete imati u prostoru. Boje utiču na raspoloženja, pa je samim tim važno da birate obno što vama prija. Evo nekoliko saveta o tome kako biste mogli da oživite svoj prostor dekorisanjem zidova. 

 

Ukrasne tapete za potpuno novi stan


Zidne tapete potpuno menjaju doživljaj prostora. Ukoliko želite drastičnu promenu, a ne želite da ulažete novac u novi nameštaj, tapete će rešiti svaki vaš problem. Možete ih postaviti u svaku prostoriju kuće – od hodnika, preko dnevne sobe do spavaćih soba, u potpunosti će se uklopiti u svaki enterijer. Na vama je samo da se odlučite za motive koje želite. Ukoliko želite drastičnu promenu, izaberite tamnije tapete sa motivima koje će odudarati od već postojećih svetlih zidova. Na taj način ćete dobiti savršen kontrast koji će uneti novu energiju u vaš dom. Ukoliko želite suprilniju promenu, birajte svetlije tonove, ali se poigrajte teksturama. Danas možete pronaći vrlo kvalitetne zidne tapete koje imitiraju drvo ili kamen u najrazličitijim nijansama i varijantama. Ukrasne tapete mogu biti idealno osveženje za vašu dnevnu sobu.

 

 

Boje menjaju percepciju prostora


Boje zaista menjaju percepciju prostora. Ukoliko želite samo da jednostavno okrečite svoj stan, a ne znate koja je idealna boja zidova za vas – evo nekih smernica kada je o bojama reč. Verovatno ste negde već čuli da zelena boja odmara oči. Naravno, u dnevnu sobu verovatno nećete staviti drečavo zelene zidove, ali da li ste razmišljali o tome da jedan zid bude mint zelene boje? Takođe, umirujući efekat ima i nežno roze boja. Idealno se kombinuje sa krem i belom, pa kombinacijom ovih tonova možete postići divnu umirujuću atmosferu. Ukoliko možete, izbegavajte sivu boju za zidove. Ukoliko želite nešto neutralno, opredelite se za krem nijanse koje su mnogo toplije. Možete celu dnevnu sobu okrečiti u krem, a možete izabrati i samo jedan zid koji će uneti malo šarma, dok svi ostali mogu ostati klasično beli.


Tamne boje stvaraju utisak manjeg prostora, dok svelte boje vizuelno povećavaju prostor. Koju ćete boju izabrati za zidove zavisi od atmosfere koju želite da stvorite.

 

Unikatan zad – pravo umetničko delo


Da li znate da postoje umetnici koji ručno iscrtavaju zidove po vašoj želji? Ukoliko imate salon koji želite da ulepšate, ili pak želite drugačiju dnevnu sobu – ovo je idealno rešenje. Zamenite velike slike ručno iscrtanim zidovima. Na zid možete preneti motive sa vaše omiljene slike, a umetnik će verno dočarati svaki detalj. Ovo je idealno za dečije sobe. Vaši mališani će biti oduševljeni ukoliko na zidu uz svoj krevet imaju svoje omiljene crtane junake. Čak i ako nemate ideju šta biste tačno hteli, prepustite se maestralnim umetnicima. Oni će dočarati likove i energiju vaših mališana kroz zanimljive detalje.

 

 

Fotografije kao spas u zadnji čas


Ukoliko ne biste ništa krucijalno menjali, već samo želite da osvežite svoj prostor, predlažemo da jedan zid u prostoriji ukrasite porodičnim ili pak fotografijama prirode. Neka fotografije budu u istom tonu, a različitih dimenzija. Kupite iste remove koji će dati notu harmoničnosti svemu tome. Birajte fotografije na Kojima se vidi sreća, pokret, radost i život. Pogled na njih dace vam svakodnevni elan. Uramljene fotografije slažite poput kolaža u cik cak, tako da na kraju dobijete celinu, odnosno određeni oblik koji zauzima skup slika. Ludo ćete se zabaviti i uživati, a na kraju dobiti detalj u dnevnoj sobi koji će sa oduševljenjem primetiti baš svi.

Zidne tapete, fotografije na zidu ili pak iscrtavanje zidova – izbor je samo vaš. Pustite mašti na volju I stvorite novi dom uz ovih nekoliko trikova. 

Komentari(1) Napiši komentar

  1. A

    Ana N.

    Odgovori

    10.10.2021 15:13

    Odlični saveti! Potrebne su povremene promene u enterijeru, da se izbegne kolotečina i monotonija. Čak i male promene na zidovima unose živost u prostor.

Ostavi komentar