28.12.2022 Komentari: 0

7 brzih URADI SAM ideja za novogodišnje ukrase i dekoracije

Praznična atmosfera se lagano bliži i vreme je da zasijaju novogodisnji ukrasi u vašem domu. Želite da vam dekoracija za kucu bude drugačija nego ranije, da bude jedinstvena ali da ne potrošite mnogo novca? Onda je najbolje rešenje da ukrase napravite sami. U tekstu koji sledi pogledajte kreativne ideje kako napraviti novogodisnje ukrase i dekoracije na jednostavan način.

 

Treba vam malo slobodnog vremena i materijali koje već imate u kući ili vrlo lako možete da ih nabavite u knjižarama i sličnim radnjama. Kićenje jelke i novogodišnja dekoracija za kucu su najzanimljiviji najmlađima. Zato neka oni budu vaši mali pomoćnici u izradi ovih zanimljivih dekoracija za kucu. Istovremeno zajedno uživajte u prazničnoj atmosferi. Slede upustva za 8 ideja kako napraviti novogodisnje ukrase.

 

#1 Novogodisnji ukrasi od korpica

 

Ova dekoracija je veoma laka za pravljenje. Trebaju vam samo papirnate korpice za kolače (mafine), lepak (najbolje silikonski) i tračica za kačenje. Prvi korak je da korpice presavijete na pola kruga, a zatim još jednom presavijete. Četiri korpice zalepite jednu iznad druge da bi dobili oblik jelkice. Korpicu na vrhu skratite da bi jelka dobila lepši oblik, zalepite zvezdu i tračicu za kačenje. Po želji ukrasite cirkonima.

Druga varijanta je da korpice presavijete na pola, ređate jedne na druge i istovremeno lepite, sve dok ne dobijete oblik kugle. Biće vam potrebno oko 20 korpica. Za ovaj ukras obavezno izaberite korpice različitih boja.

 

 

 

#2 Viseće šišarke

 

Sve što vam treba za ovaj ukras su šišarke i ukrasne mašnice koje možete naći u svakoj kineskoj prodavnici. Mašnice zalepite za šišarke, stavite tračicu za kačenje i ukras je gotov. Druga vrijanta je da na svaki listić šišarke zalepite "pom-pom" loptice ili šarene kuglice za kolače. 

 

 

#3 Šareni venčići

 

Još jedna fantastična ideja kako napraviti novogodisnje ukrase da budu zanimljivi su venčići za jelku. Iskoristite alke od starih garnišni ili od kartona napravte prsten. Zalepite 3-4 prstena jedan preko drugog da bi dobili odgovarajuću debljinu. Šarenim tračicama obmotajte alku i na kraju lepkom učvrstite tračicu za kačenje. Venčić ukrasite grančicama bora, kuglicama ili cirkonima. Pustite mašti na volju jer su mogućnosti beskrajne. 

 

 

#4 Dekor teglica - svećnjak


Prelepa dekoracija za kucu od običnih teglica može biti gotova bukvalno za 5 minuta. Na dno teglice stavite borove grančice, so ili kuglice od stiropora, preko njih sveću i vežite ukrasnu mašnu. Svećnjak je gotov :) Druga varijanta je da zlatnim lakom sa šljokicama napravite šare na tegli ili da zalepite traku od čipke.
 

 

 

#5 Božićna saksija

 

Konzervu ili saksiju obmotajte krep papirom i ukrasite mašnom. Dodajte borove grančice i šišarke. Druga varijanta je da drvenu grančicu stavite u veći bokal i okitite raznobojnim kuglicama. Ova neobična dekoracija za kucu daće posebnu draž vašem domu.

 

 

#6 Tegla iznenađenja


Sipajte u teglu so ili stiropor kuglice kao imitaciju snega, pa dodajte figurice po želji - sneška belića, jelku, poklončiće, srca ili srebrne kuglice. Ukrasite teglu mašnom i novogosišnji ukrasi su gotovi za tili čas. 

 

 

#7 Dekoracije za sto


Za ovu dekoraciju su vam potrebne samo čaše za vino, ukrasne kugle i sveće. Čaše napunite zlatnim kuglama i okrenite naopačke. Na postolje čaše stavite sveće i dobili ste efektnu dekoraciju. Složenija varijanta je da u čašu sipate krupnu morsku so i napravite imitaciju sneška belića. Od kartona isecite krug koji je malo veći od otvora čaše. Pokopite čašu kartonom i zalepite. Zatim stavite sveću kao kapu sneška belića. Crvena mašna će upotpuniti dekoraciju.
Druga varijanta je da na usku tacnu postaviti sveće, a oko njih svetluucave kuglice ili šišarke. Uskladite boje sveće i ukrasa. 

 

 

 

Foto: Pinterest

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar