26.12.2022 Komentari: 0

Odaberite najbolji poklon za Dan zaljubljenih

Sveti Valentin slavi se 14. februara i obično predstavlja nedoumicu parovima šta kupiti i međusobno pokloniti. Tada je uglavnom radni dan, ali zaljubljeni parovi mogu isti učiniti neradnim i uživati u svakom provedenom trenutku sa voljenom osobom. To je dan kada se poklanja posebna pažnja i kada se daruju posebni pokloni. Obično je reč o simboličnim stvarima, mada putovanja, knjige, muški ili ženski parfemi mogu biti odličan predlog. Pored toga što ćete cele godine uživati u ljubavi i pažnji, poželjno je da taj dan bude samo vaš, poseban i čaroban. 

poklon-za-dan-zaljubljenih

 

Kako ga osmisliti?


Bilo bi dobro da taj dan lepo i kreativno osmislite, odnosno da se zajedničko vreme maksimalno iskoristi. Rezervaciju restorana, ako je u pitanju ručak, potrebno je obaviti nekoliko dana ranije, posebno ukoliko želite da proslavite uz muziku i večeru. Odabir načina proslave svetog Valentina kao i poklona za ovaj dan zavisi od afiniteta osobe. Za one koji su avanturističkog duha, putovanja su idealni pokloni za Dan zaljubljenih. Stvar kreativnosti i želje da se voljena osoba usreći i iznenadi iznedriće i način u osmišljavanju proslave za Dan zaljubljenih.


Putovanje


Bez obzira da li bila reč o planinarenju ili recimo romantičnom putovanju u neku Evropsku prestonicu, učinićete pun pogodak, jer se putovanja i osećanja najduže pamte, kako kažu mnogi naučnici. Pa na osnovu toga putovanje može biti dobar poklon za Dan zaljubljenih. Ukoliko ne želite da iznenadite voljenu osobu, onda se jednostavno dogovorite o destinaciji. Nađite zajedničko, a uzgred i adekvatno rešenje i otputujte na vikend ili par dana. Last minut ponude nude široku lepezu turističkih destinacija uz izuzetno jeftin smeštaj i prevoz. Na vama je da odlučite gde ćete otputovati. Nemojte bežati ni od domaćih destinacija. Srpske planine i banje nude veliki potencijal.


Parfemi


Parfemi su zagarantovani i najprodavaniji pokloni za Dan zaljubljenih. Bez obzira kome se poklanja, odnosno da li su u pitanju muški ili ženski parfemi odabir mora biti dobar. Naime, obavezna je kupovina originalnih parfema. Muški mirisi nešto su jednostavniji za kupovinu, jer muškarci imaju jasno definisan ukus, što baš i nije uvek slučaj sa ženama. Pa oko odabira ženskog parfema možete se više potruditi. Jedno je sigurno, da bi kupili adekvatne muške i ženske parfeme potrebno je poznavanje osobe, njenih želja, navika, afiniteta i ukusa.


Knjige


Statistički gledano, pored parfema knjige bivaju najprodavaniji proizvod za dan zaljubljenih, a knjige možda i jesu najbolji i najpraktičniji poklon za ovaj dan, jer sa dobrom knjigom nikada nećete pogrešiti. Savet je da ukoliko dobro poznajete voljenu osobu i znate njen opus čitanja, izaberete neki roman ili dramu. Istu bi trebalo na simboličan način uručiti. Recimo, putem nekog iznenađenja ili slučajnim nalaženjem iste, koju ste recimo sakrili ispod jastuka. Knjige ne blede, tako da osvežavanje biblioteke jeste lepo i plemenito.


Cveće i čokolade


Cveće i čokolade predstavljaju neizbežan poklon za bilo koji praznik. Izuzetno su povoljni ako se iskombinuju sa nekom knjigom ili parfemom. Slatkiši se obično poklanjaju samo damama, mada poslednjih godina, muški parfemi bivaju upakovani uz mini čokoladice i tako predati partneru. Cveće se može dekorisati u ikebanu obogaćenu slatkišima. Takvi aranžmani bivaju dostupni u samim cvećarama, ali možete se i sami potruditi da iste sačinite. Uglavnom, za osobe koje nisu sigurne šta kupiti, cveće uz slatkiše bio bi najbolji poklon za dan zaljubljenih.


Plišane igračke

 

Pre nekoliko godina plišane igračke bile su neizbežan poklon, a danas je malo drugačija situacija. Tačno je da se poklanjaju plišanci, ali nešto u manjoj meri. Obično se za plišane igračke odlučuju adolescenti, dok se stariji obično odluče za neki „ozbiljniji“ poklon, poput romantične večere ili putovanja. Ne može se reći da ste napravili fijasko ukoliko kupite plišanog medvedića voljenoj osobi, zapravo to može biti izuzetno slatko i lepo delo. Simbolične igračke, sa motivima srca uvek mogu dobrodoći i obogatiti vaš prezent.


Dan zaljubljenih svake godine dobija na težini, a tradicija slavlja nastavlja se iz godine u godinu. Preporuka je odabrati najbolji poklon za dan zaljubljenih, u skladu sa navikama i željama voljene osobe. Na taj način ćete iznenaditi partnera, a malim gestom i obradovati. Savet bi bio da parovi ne čine darivanja isključivo za dan zaljubljenih, već je potrebno pokazivati znakove pažnje kroz celu godinu. Ljubav i poštovanje moraju biti na prvom mestu, a pokloni za jubileje značajno će upotpuniti doživljaj. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar