22.06.2018 Komentari: 0

Kako urediti potkrovlje i uštedeti prostor

Iako je minimalizam pravi izbor za urđenje malog prostora, ipak ne treba zaboraviti ni dekoraciju. Lični pečat ukućana mora da postoji, ali postoje trikovi koji će učiniti da vaše potkrovlje izgeda vizuelno veće.

Najušuškaniji, najzanimljiviji, ali i svakako najzahtevniji životni prostor za uređivanje jeste potkrovlje. Iako mnogi maštaju da imaju svoj mali kutak u potkrovlju koji bi uredili kao u bajci, realnost učini da se sve te maštarije brzo zaborave, jer ga je teško urediti. Samo po sebi, potkrovlje je skučeno i zbog toga ostavlja malo prostora da date mašti na volju tokom njegovog uređivanja. Od veličine prostora zavisi kako ćemo ga urediti, a često, taj prostor i nije ko zna koliki.

 

trikovi za skucen prostor


Međutim, iako je ograničenja mnogo, ima načina zahvaljujući kojima se može uštedeti na mestu i tako napraviti životni kutak po sopstvenoj želji. Kada je mali prostor na rapolaganju, onda jedino što nam preostaje jeste pametan i praktičan izbor nameštaja, ali i dodatnih pratećih elemenata. Mudra odluka svakako je izabrati krevet na rasklapanje, koji ujedno može da bude i fotelja, pa tako tokom dana možete da uživate dok pijuckate kafu i sedite sa prijateljima, a noću imate udoban ležaj za odmaranje. Dobar i pametan izbor jesu i multifunkcionalne police i stočići, jer njihova višestruka namena olakšaće vam sređivanje, ali i čišćenje enterijera.


Trikovi za skučen prostor


Mali prostor zahteva prenosive elektrnoske uređaje, tako da je bolje da uzmete laptop, nego desktop računar, jer laptop možete u svakom trenutku da sklonite i da premestite ako vam smeta. E sada, preporučuje se i što manji televizor, jer kada je uređenje potkrovlja u pitanju, svaki centrimetar je važan. Naravno, za tv vam je potrebno neko trajno rešenje, jer ipak ne možete svakoga časa da ga pomerati, jer vam oduzima prostor. U ovakvim situacijama spas su nosači za TV. Upravo, nosači za TV učiniće da vaš televizor potpuno izmestite iz prostora i da ga stavite tamo gde neće smetati, a to je na zid. Jasno je zašto su nosači za TV pametniji izbor od polica, jer ćete umesto komode za TV moći da ubacite neki drugi omiljeni komad nameštaja. Na ovom linku ćete sigurno pronaći odgovarajući nosač za TV koji se ukapa u entrijer vašeg stana.


U malom životnom kutku treba razmišljati alternativno i za sve pronaći funkcionalnu zamenu ili praktičniji način za uređenje vašeg malog enterijera. Još ako u stanu živi porodica sa više članova to postaje još veći izazov. Zato su nosači za TV pravi primer kako treba razmišljati funkcionalno i kako naći maštovito i ekonomično rešenje za skučen prostor.


Iako je minimalizam pravi izbor za urđenje malog prostora, ipak ne treba zaboraviti ni dekoraciju. Lični pečat ukućana mora da postoji, ali postoje trikovi koji će učiniti da vaše potkrovlje izgeda vizuelno veće. Naime, opštepoznato je da prostor deluje prostranije ako je okrečen u belo i ako ima dovoljno prirodng svetla. Pošto ste već ograničeni i nemate dovoljno mesta za sve sitnice koje biste ubacili u vaš enterijer, onda zadržite najosnovnije stvari.


Razmislite dobro o tome da li su vam potrebni ukrasi koji ničemu ne služe, jer i oni mogu da oduzmu mesta iako deluje da to nije slučaj. Uvek možete da nabavite veću kutiju u kojoj možete da čuvate sve te dragocene sitnice od kojih ne može lako da se rastavite, tako da eto načina na koji ipak možete da ih zadržite, a da vam ne smetaju. Sve u svemu, trikovi kao što su nosači za TV, kutije za ukrase, laptop umesto desktop računara, krevet na rasklapanje i eto pravog načina za dobro uređen i organizovan enterijer u kojem ćete u svakom trenutku uživate.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar