02.07.2019 Komentari: 0

Kako na kreativan način iskoristiti euro palete?

Ako ne znate šta da uradite sa drvenim paletama, mi imamo rešenje za vas. Možete da ih iskoritite na jedan veoma kreativan način. Evo nekoliko ideja za to.

Euro palete mogu da se koriste na nekoliko načina, a ako želite da ih upotrebite u kući ili dvorištu mnogo je načina i mogućnosti kako možete da ih upotrebite.


Ako želite vlastiti projekat u svom domu, napravite moderan neuobičajen nameštaj od ovih paleta. U prostorijama u kojima imate prikladan nameštaj, možete zid obložiti daščicama od paleta. Ovo kreativno rešenje savetuju i dizajneri enterijera, jer je povoljan način da ulepšate dom, a ujedno i interesantan projekat koji možete da napravite od prirodnog materijala.


Praktični detalji uvek privlače pažnju, tako da je prilika da iskoristite euro palete i od njih napravite ljuljašku pod tremom. Obradovaćete svoje mališane, a ujedno možete i sami da uživate u ovom praktičnom idejnom rešenju. Kada budete pripremali materijal za ljuljašku, ne zaboravite, biće vam neophodne kuke za plafon, jak konopac, ali i daščice od paleta.


Izrada nameštaja od drvenih paleta

 

Može da se napravi interesantan nameštaj od euro paleta. Naime, ove palete mogu da se recikliraju, a onda da se ponovo upotrebe za izradu ležajeva za spavanje. Naravno, ovo je veći poduhvat, pa je potrebno obezbediti i veću količinu paleta. Takođe, sve oštećene daščice bi trebalo da zamenite, palete trea da ošmirglate, a zatim i da ih prefarbate. Zatim bi trebalo da euro palete poređate, namestite dušeke i jastuke i da uživate u svom autentičnom nameštaju.


Zvuči zanimljivo, zar ne?


Pokušajte i vi, sigurni smo da nećete pogrešiti.


Šta sve može da se napravi od euro palete?

 

Mogućnosti su bezbrojne, samo je potrebno da imate jaku volju i dovoljno materijala i možete napraviti funkcionalan i neobičan naeštaj za dom ili za vaše dvorište. Jeste li razmišljali o mini baru od paleta?


A šta kažete za žardinjere napravljene od paleta?


Da, da, mnogo toga može da se napravi, pitanje je samo koliko ste maštoviti.


Evo na primer, svoje mesto euro palete mogu da nađu i u kuhinji. Ormar, stolica, pa čak i trpezarijski sto može da se napravi od ovih paleta, ali uvek imajte na umu da one mogu da budu tretirane i hemijski. Ako su palete zele ili braon boje, onda ih nemojte koristiti u svom domu.


Stočić, stolica i drugi baštenski nameštaj…

 

Euro palete se mogu korisiti u različite svrhe, nekada i ne moraju da se restauriraju. U tom slučaju, od njih može da se napravi stočić za kafu, a ako pak želite moderan mali sto u prostoriji u kojoj se nalazi moderan nameštaj, onda palete ošmirglajte i prefarbajte i ubacite ovaj unikatan nameštaj u svoj enterijer.


Dvorište ili vrt možete da ulepšate mali stolom za kafu, stolicama i ležaljkom koja je napravljena od paleta, a takođe možete napraviti i klupe za sedenje.


Baštenski nameštaj može da se napravi i od paleta koje su reciklirane, tako da neke pak morate da preuredite, neke da rasturite, a i važno je da obezbedite dovoljnu količinu materijala kako biste napravili garniture nameštaja za svoje dvorište.
Dodatna prednost je u tome što nameštaj, odnosno palete možete da prefarbate u omiljenu boju i da napravite baš one komade nameštaja koji su vam potrebni, bilo da želite samo sto i stolice ili pak ležaljku, od vas samo zavisi.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar