02.04.2020 Komentari: 0

Bijou Black - Crni dragulj

OKHA-in Bijou (francuski - dragulj) uspeva da uhvati i prenese sirove i prefinjene aspekte dragog kamenja.

Bijou je dostupan u nizu završnih obrada i materijala koji izražavaju ovu raznolikost raspoloženja i karaktera, promenljivu paletu stavova.

 


Poput slučajnog, nepravilnog oblika dragog kamenja, gde su sile prirode koje su ga oblikovale vidljive u naizgled slučajnoj asimetriji i teksturi površine, tako i neobrezani kamen u svom sirovom stanju ima duboku, rezonantnu vezu sa zemljom i metamorfnim procesom koji ga je stvorio.


„Stol je sastavljen od dve površine koristeći kontrastne materijale i nepravilno postavljene noge. Planski prikaz stola pokazuje vijugavi organski oblik, poput šljunka oblikovanog vodom s vremenom, oblik pod uticajem i prinudom prirode, a ne mašine ili računara." naglašava Adam Court iz OKHA tima.

 


Razne mogućnosti završne obrade; od pocrnelog i voskiranog mekog čelika preko antiknog mesinga do visoko poliranog mesinga, menjaju karakter stola od gotičkih, ćudljivih i senovitih tonova do blistavog, dragocenog artefakta, na isti način na koji dragi kamen od svog prvobitnog stanja, jednom isečen, postaje zaslepljujući. dragulj.


"Opšti efekat je efekat prelepog i pomalo brutalnog nakita." Adam Court / OKHA

 


Gornja polica stola zauzima samo središnji prostor organskog obrisa, ostavljajući prazan, negativan prostor sa svake strane. Poput dragog kamenja postavljenog u prstenu ili na brošu, prazan prostor uokviruje središnji deo. Donja polica je tanki šablon od čistog metala, dok je gornja površina stola dostupna u raznim vrstama mermera i granita kao i u staklu.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar