23.04.2019 Komentari: 0

Uređenje toaleta u ugostiteljskim objektima

U modernim objektima potrebno je uložiti posebnu pažnju u uređenje toaleta tako da oni budu prijatni za boravak, ali i maksimalno funkcionalni kako bi gosti mogli neometano da ih koriste.

foto: Pexels, Joey

Izgled i uređenje toaleta u javnom ili ugostiteljskom objektu ima ogromnu važnost u stvaranju celokupnog utiska o lokalu. Ne kaže se bez razloga da je toalet zapravo ogledalo vašeg ugostiteljskog objekta. Gosti svesno ulaskom u toalet očekuju maksimalnu dozu higijene, čistoće i urednosti, naročito ukoliko je reč o mestu na kom se služi i hrana. Pored toga, u modernim objektima potrebno je uložiti posebnu pažnju u uređenje ovih prostorija, tako da one budu prijatne za boravak, ali i maksimalno funkcionalne kako bi gosti mogli neometano da ih koriste. Estetski utisak koji odaje toalet mora da parira celom lokalu i da mu daje neki poseban pečat. U zavisnosti koji tip ugostiteljskog objekta je u pitanju, toalet mora biti uređen po određenim pravilima.

 

Toalet u restoranu


Restorani kao mesta koja imaju svoju kuhinju naročito moraju povesti računa o higijeni, ali je i funkcionalnost toaleta od podjednako velike važnosti. Imajući u vidu da su restorani mesta koje većinski posećuju porodice, treba obratiti pažnju da toaleti budu uređeni tako da zadovoljavaju njihove potrebe.


Pre svega, kabine moraju biti prostrane i komforne, a jedna od njih mora biti dovoljno velika da u nju stane majka sa kolicima. Imajte u vidu da, ukoliko se vrata otvaraju ka unutrašnjosti kabine, njene dimenzije moraju biti veće.
Za restoranske toalete poželjno je da budu obloženi keramičkim pločicama u pastelnim bojama, koje su jednostavne za održavanje, ali i estetski prijatne za oko. Poželjno je da njihov dizajn bude u skladu sa ostalim prostorijama u restoranu, a da biste prostoru dali poseban šarm, možete odabrati dekorativne pločice zanimljivog stila.


Dizajn umivaonika zavisi od vašeg ličnog ukusa, ali bi trebalo da bude dovoljno elegantnan i podjednako funkcionalan. Poželjno je da stil bude u skladu sa samim restoranom, te za porodične restorane birajte dublje keramičke umivaonike, dok za moderne restorane možete odabrati i staklene ili providne.

 

Restorani za proslave


Ukoliko je u pitanju restoran u kome se proslavljaju rođendani, krštenja ili čak prave svadbe, onda prilikom uređenja toaleta morate obratiti pažnju na još važnih detalja. Pre svega, od najveće je važnosti da toalet poseduje elegantno ogledalo koje će se nalaziti iznad umivaonika, ali i veliko ogledalo na jednom od zidova.

 

kupatilo dekoracija uredjenje kupatila


Kako su toaleti u većim restoranima prostraniji, dobro bi bilo oplemeniti prostor dodavanjem dekorativnog cveća ili velike saksijske biljke.


Vodite računa i o detaljima, te obezbedite svojim gostima i važne sitnice koje im mogu biti potrebne, a koje možete postaviti na ukrasne police u toaletu.


Takođe, uvek imajte u vidu da na proslave često dolaze i majke sa veoma malom decom, pa je veoma korisno da deo toaleta bude rezervisan za presvlačenje beba i dece.

 

Toaleti u klubovima


Kada su klubovi u pitanju, uređenje toaleta dobija potpuno novi oblik. Što se tiče stila i dizajna, možete se “igrati” prilikom odabira svih komponenti u ovoj prostoriji.


Klupski toaleti mogu biti dekorisani ukrasnim tapetama, sa bogatim i maštovitim šarama koje će dati autentični izgled. U muškim toaletima akcenat može biti na pisoarima, dok je za ženske toalete neophodno obezbediti nekoliko kabina. Od najveće važnosti za ženski toalet u klubu jeste da on poseduje glomazno ogledalo sa dovoljno dobrom i funkcionalnom rasvetom.


Ukoliko je klub veći, ne zaboravite da na nekoliko mesta postavite znakove koji upućuju na lokaciju toaleta, jer muzika može biti prepreka za dobijanje ovakve informacije od konobara.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar