15.11.2019 Komentari: 0

TECTRA i MORPHEUS

OKHA istražuje koncept tranzicije i izmenljivosti u dizajnu i funkcijama novih kafe i trpezarijskih stolova TECTRA i MORPHEUS.

OKHA istražuje koncept tranzicije i izmenljivosti u dizajnu i funkcijama novih kafe i trpezarijskih stolova TECTRA i MORPHEUS.


Mermer, metamorfna stena, proizvodi se od drugih vrsta stena koje formiraju kristale koji se međusobno povezuju, što ga čini idealnim kamenom za predstavljanje koncepta promena i fluksa.

 



OKHA Kreativni Direktor Adam Court je lično izabrao polirani Calcatta Vagli mermer zbog njegovog izgleda koji asocira na tečnost i kontrastnu šaru koja izgleda kao seizmičko kretanje ovekovečeno u kamenu.

Tectra je napravljena od tri zasebne „tektonske“ ploče ili manja stolića koji se međusobno zaključavaju i formiraju TECTRA sto za kafu. Modularnošću, dizajn pojačava koncept stalno razvijajućeg i promenjivog sveta na makro nivou.

MORPHEUS crpi inspiraciju iz grčke mitologije i ime je dobio po grčkom Bogu Morfeju. U grčkoj mitologiji Morpheus je povezan sa promenom oblika i forme u kontekstu spavanja i manifestacijom snova. Dvostruki trapezasti oblik mermernog stola dizajniran je kako bi pozvao na međusobni dijalog i zajedničku interakciju.

 



Prirodni materijali koji imaju svojstven karakter i poboljšavaju se s vremenom su karakteristika mnogih OKHA komada, što je ilustrovano u MORPHEUS-u upotrebom mermera i čvrstih mesinganih umetaka, kao i voskiranih čeličnih nogica.

TECTRA i MORPHEUS se izvode iz ekskluzivnog OKHA projekta dizajna enterijera poznatog kao „Clifton Terraces“.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar