14.05.2020 Komentari: 0

Šta sve utiče na cenu PVC roletni po m2?

PVC roletne su potreba koju svako ima, nebitno o kakvom se objektu radi, da li je to privatni ili poslovni posed. Njihova efikasnost se ogleda na nekoliko frontova, od toga da savršeno doprinose termo izolaciji celog prostora, budući da ne dozvoljavaju da se vazduh provlači i ulazi prostor, preko lakog kontrolisanja ulaska svetlosti u prostorije, do toga da su savršene kao način da sačuvate svoju privatnost i intimu, posebno kada se prostori nalaze na nižim spratovima i prizemljima. 

Uz sve to, PVC roletne imaju još jednu veoma važnu i veliku funkciju, a to je dodatna zaštita prostora prilikom nasilnih upada i provala. Već kroz ovih nekoliko rečenica sasvim dovoljno je jasno zbog čega su PVC roletne savršenee za svaki prostor, bilo da se radi o kući, stanu ili nekim kancelarijama i firmama.

 

Ali, postoji razlika i među njima. Prva i osnovna koju vi vidite kao kupac, jeste razlika koja se javlja u ceni PVC roletni po m2, a koju određuje više činilaca.

 

Dimenzije


Kada se raspitujete, onda su cene po m2 uglavnom određene za nekoliko vrsta PVC roletni. Međutim, ta cena može da se promeni u jednom određenom trenutku, a to je kada se uzmu mere prozora ili staklenih površina na koje je potrebno postaviti ih. Ukoliko sse desi da su te mere za PVC roletne daleko drugačije od standardnih mera, onda će cena biti veća, jer je sama izrada zahtevnija i komplikovanija, a svakako i montaža.

 

Montaža roletni


Nekada cena PVC roletni po m2 na kraju može da varira i od montaže. Kada se raspitujete i naručujete PVC roletne za sebe, morate pitati i plaćanje u vezi sa montažom. Neki proizvođači i distributeri naplaćuju montažu prema kvadraturi i obimu posla, dok je kod nekih montaža besplatna, što razumljivo utiče na krajnju cenu koju plaćate.

 

Kutije za roletne

 

Ono što u velikoj meri može da utiče na cenu PVC roletni po m2 jesu kutije u kojima se roletne smeštaju. Kutije mogu biti aluminijumske ili od PVC materijala, a uz to mogu biti sa dodatnom termo izolacijom ili ne. Postoje spoljašnje i unutrašnje kutije. Spoljašnje kutije se postavljaju na već postojeće prozore ili nove, dok se unutrašnje postavljaju isključivo na nove, koji se postavljaju ujedno, pa sami tim su jeftinije, a jeftinije im je i kasnije servisiranje.


Kutije napravljene od aluminijuma povećavaju cenu PVC roletni, kao i posedovanje termo izolacije, koja je potrebna kod onih roletni i prozora kod kojih može vazduh nesmetano da prolazi kroz kutiju i ulazi u prostorije.

 

Ostali elementi


Još neki elementi koji čine PVC roletne u potpunosti određuju cenu po metru kvadratnom. Osovina i lageri su skoro uvek metalni, tačnije najbolje je da su metalni, a dešava se neretko i da su jeftiniji od drugih materijala, iako su izdržljiviji i otporniji. Vođice u sistemu mogu biti alu ili pvc, pri čemu su alu vođice skuplje od pvc, a istu vaši i za lamelice, pa sam materijal od kog su napravljene utiče na konačnu cenu PVC roletne po m2.


Cena će biti drugačija i u odnosu na sistem pokretanja, budući da že biti ručni, ali i automatski, koji je po difoltu dosta skuplji od ručnog.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar