24.03.2021 Komentari: 1

Šta pokloniti za useljenje?

Poklon za useljenje je nešto što ponekad zadaje mnogo muka gostima. Koliko novca izdvojiti i šta ukoliko nemamo na raspolaganju veliki budžet? Za početak – ne brinite! Poklon za useljenje treba da bude sitnica koja će domaćinima ili biti od koristi ili biti zanimljiva i smešna. Pustite mašti na volju kada su vaše zajedničke fore i fazoni u pitanju, a mi vam danas dajemo nekoliko vrlo praktičnih saveta različitog cenovnog ranga kada je u pitanju poklon za useljenje. 

foto: depositphoto.com

Savet broj #1: Pitajte domaćine da li im nešto zaista treba


Ovo je zapravo i najlakši način kupovine. Kada razmišljate o tome sta pokloniti za useljenje, možda bi bilo dobro da domaćine prvo pitate da li im je nešto potrebno. Ukoliko ste bliski, nema razloga da vam ne kažu. Tako ćete uštedeti sebi vreme potrage za poklonom, a njima zaista darovati nešto što će im služiti.

 

Mali kućni aparati – mikser, pegla, fen


Ukoliko želite da poklonite nešto zaista korisno, raspitajte se da li domaćini imaju nešto od ovih aparata. Ukoliko nemaju, idealna je prilika da im olakšate svakodnevicu. Iako zaista postoje mali kućni aparati koji su cenovno visokog ranga, sve ove stvarčice možete pronaći za dve do tri hiljade dinara.

 

Čaše i šolje su uvek pravi izbor


Ukoliko razmišljate kako da za hiljadu dinara kupite nešto što će biti od koristi, ne razmišljajte dalje i pronađite set čaša ili šolja. Koliko god da ih ima u kući, uvek se neka razbije. Lepe čaše će obradovati sve domaćice, u to budite sigurni. Ukoliko idete kod nekoga za koga znate da voli određeno piće, kupite mu čaše specijalno napravljene za to – na primer pivske, ili čaše za rakiju.

 

Daske za meze


U poslednje vreme postale su veoma popularne daske za meze. Veoma su praktične i mogu se pronaći u mnogo različitih veličina i oblika, a zaista su praktične i efektne za sve situacije kada je potrebno osmisliti brzinsko posluženje. Ovo je zaista jedan lep poklon za useljenje za koji će vam biti potrebno između 300 i dve hiljade dinara, u zavisnosti od mesta gde kupujete i veličine daske.

 

 

Stolnjak, posteljina i krpe svima trebaju


Ne postoji jeftinija, a korisnija stvar od krpe kada su u pitanju pokloni za useljenje. U većim marketima i na pijacama ih možete pronaći za 100 i 200 dinara. Takođe, posteljina je divan poklon za useljenje. Raspitajte se samo pre kupovine za dimenzije ležaja. Ukoliko želite da bude iznenađenje, možete kupiti samo jastučnice. Danas na tržištu postoji mnogo malih biznisa koji su tu da bi personalizovali određene stvari. Tako možete kupiti jastučnice sa imenima, inicijalima ili nekim drugim zanimljivim radom.
 

Set vino + čaše


U svim većim marketina možete pronaći pakete u kojima se nalazi vino uz jednu do dve lepe vinske čaše. Ovo je poklon sa kojim se sigurno nećete obrukati i idealan je za sve prilike. Uz to možete dodati cveće ili bombonjeru i u potpunosti ste ispunili svoj zadatak.

 

Paket za kuhinju


Ukoliko ste maštoviti, možete napraviti jedan koristan i zanimljiv paket. Pronađite neku lepu kutiju, a onda krenite u pohod na poklončiće : kafa, vanil šećer, kvasac, prašak za pecivo, biber, mirođija, beli luk u prahu, vegeta... Dodajte i neke slatke zalogajčiće poput čokoladica. Budite sigurni da će ovaj poklon za useljenje izmamiti sve osmehe.


Mirisi za stan su uvek savršen poklon


Znate one male bočice iz kojih vire štapići i koje imaju savršen miris? Idealan su poklon za useljenje. Možete ih pronaći u svim tržnim centrima, ali i u obližnjim prodavnicama kućne hemije. Zaista su vrlo praktična stvar, jer osvežavaju prostor i nema neprijatnih mirisa.

 

 

Kutija za hleb


Kutije za hleb se verovatno niko ne bi setio, a ovo je naš poslednji predlog. Veoma praktična stvar neophodna u svakom domu. Možete je pronaći u svim prodavnicama koje prodaju stvari za kuću. Pronađite onu koja vam se najviše dopada i uklopite boju sa bojom kuhinje domaćina. Ukoliko ne znate kako kuhinja izgleda, opredelite se za jednostavne varijante poput bež ili bele, sa sitnim detaljima. 

Komentari(1) Napiši komentar

  1. N

    Nebojša

    Odgovori

    26.08.2021 09:58

    Ja stalno poklanjam lampe, ima ih u xenolightu ili eglou koliko hoćeš. Nije skup poklon a deluje tako. I na kraju krajeva svakome treba lampa, negde će već da je upotrebi.

Ostavi komentar