05.06.2020 Komentari: 0

Shift fitnes studio

Shift je prvi Lagree studio u Kuvajtu, smešten u komercijalnom tržnom centru. Ovaj projekat crpi inspiraciju iz industrijskih arhitektonskih stilova gde je sirova estetika raspoređena u različite aspekte dizajna. Izloženi stubovi i delovi plafona definišu ovo elegantno skladište.

Spoljašnja fasada privlači, ali je u isto vreme i skrivena jer je to fitnes studio samo za žene. Odvažna vertikalna žuta pruga zajedno s natpisom ugraviranim u krečnjaku usmerava fokus na ulaz u prostor.

 

 

Nakon ulaska, slogan „slušaj svoje jezgro“ izrezbaren u parketu od ševrona dočekuje pojedince koji ulaze u prostor. Parket vizuelno ocrtava recepciju, trgovinski deo i čekaonicu, što je socijalna zona dizajna. Unutar čekaonice zidovi obloženi ivericom bele boje dodaju suptilnu, ali teksturiranu pozadinu ovoj specifičnoj zoni koja je dodatno proširena prostorom hodnika.

 


Crpeći Inspiraciju iz koncepta ugradnje prostora u prostor, glavni fokus ovog projekta je smela ograničena struktura u kojoj se sprovode grupni časovi fitnesa. Ovaj funkcionalni prostor sastoji se od kombinacije fiksnih i uvlačećih pregrada. Neki od korišćenih materijala su kaljeno staklo, bronzano staklo i ogledala fleksibilna za korisničko iskustvo. Vrooedi spomenuti da je ova karakteristika dizajna namerno planirana za celokupno funkcionisanje teretane. To znači da dok su časovi u toku, ove reflektujuće uvlačeće pregrade stvaraju osećaj privatnosti bez ometanja pogleda na celokupan prostor. Takođe prilagođen dizajn osvetljenja se vešto primenjuje u okviru postojećih ploča na plafonu u obliku vafla i doprinosi sirovoj skladišnoj estetici prostora.

 


Posebna površina, definisana laganim keramičkim podovima, deluje kao višenamenski cirkulirani prostor koji se koristi za razne vežbe kardio zagrevanja. Dizajnirana je tako da izazove jedinstveno iskustvo dok se korisnici kreću iz jedne dizajnerske celine u drugu. Logotip marke sa pozadinskim osvetljenjem i motivacioni slogani su pažljivo postavljeni zajedno sa unutrašnjim zelenilom kako bi pružili prijatan kontrast unutar prostora. Bez obzira na to, ekstrudirane trougaone zidne jedinice na jednoj strani hodnika su konkavnog i konveksnog oblika. Postoje tri vrste ovih ekstrudiranih elemenata koji su međusobno složeni pomoću njihove teksture, uzorka i svetlosnih formi. Pored toga, konkavni oblik koji se nalazi u okomitoj jedinici od orahovog drveta savršeno se uklapa uz bezbojni Megaformer uređaj. Sve ove razigrane karakteristike dodaju harmoničan i koristan aspekt prostoru.


U ovoj teretani nalaze se i privatni baletski studio i Lagree studio za trening jedan na jedan. Sivi zidovi od iverice i prečke pokrivene konopom, kao i viseća ogledala u crnim okvirima definišu minimalnu paletu materijala u ovom privatnom studiu.

 


Ista minimalna estetika je primenjena i u promenljivom prostoru koji sadrži prilagođeni plutajući korianski umivaonik i viseća crno uokvirena ogledala. Izložene ploče u obliku vafla, zadržane u centralnom delu prostora, su ponovljene i ovde u dizajnu plafona.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar