30.05.2018 Komentari: 0

Kuhinje i kupatila po meri - jedini pravi izbor za savremeni dom

Kuhinja je uvek bila mesto za okupljanje porodice i najbližih. Danas se ona često poistovećuje sa dnevnom sobom. Zato je renoviranje kuhinje posebno bitno u svakom domu, a kuhinje po meri su idealno rešenje za sve one koje žele da maksimalno iskoriste svoj prostor i učine ga što prijatnijim. Slična situacija je i sa kupatilima za čije renoviranje je potrebno izvdvojiti pozamašnu sumu novca. Evo na koje stvari treba da obratite pažnju prilikom uređenja ove dve prostorije.

Budite fleksibilni i ekonomični


Treba imati na umu da su kuhinje po meri najčešće skuplje od onih koje kupujemo u salonima nameštaja i zbog toga u ovu investiciju pametno uložiti. Pre svega, važno je da imate detaljan plan. Naime, pravljenje i ugrdnja kuhine je posao koji zahteva vreme. Zato, da ne biste produžvali rokove i menjali mišljenje „u hodu“, pre početka radova treba tačno da znate šta želite. U suprotnom, spremite se da potrošite još vremena, živaca i novca.


Izrada kupatilskog nameštaja po meri

 

Opremanje kupatila nije ni malo lakše od opremanja kuhinje. Opremanje kupatila može da bude noćna mora. Mali prostor, problem sa vodovodnom instalacijom, mnogo potrebnih ele-menata sve ovo predstavlja problem prilikom uređenja kupatila. Najbolje rešenje je izrada kupatila po meri. To je najjednostavniji način da uklopite sve potrebne elemente u tako mali prostor a da to izgleda baš onako kako ste hteli. Za to je potrebno da angažujete majstore koji su specijalizovani za uređenje kupatila. Drugi način je da pronađete prodavnicu koja ima sve za kupatilo i probate da uradite sami sve što možete. Iskoristite kreativnost i uredite kupatilo po vašoj želji.

 

Pogledajte primere kuhinja i kupatila po meri


Preporučujemo vam da pregledate što veći broj fotografija kuhinja i kupatila kako biste dobili inspiraciju. Nakon toga sledi teži deo, a to je osmišljavanje rasporeda u ove dve prostorije koje će odgovrati vašem prostoru. Naravno, nije neohodno da ideju razradite do detalja, ali je bitno da znate šta želite. Zatim, svoju ideju treba da predočite profesionalcima koji treba da realizuju vašu zamisao. Potrudite se da što plastičnije objasnite šta želite. Jer, nekada ono što smatrate da se podrazumeva, neko ne doživljava tako i zbog toga pokušajte da što detaljnije predstavite svoju ideju. A profesionalci su tu da vašu ideju pretoče u delo! Oni će na osnovu vaših sugestija napraviti projekat koji se može korigovati dok se vama ne svidi. Međutim, ukoliko shvatite da vam se kupatilo i kuhinja ne dopadaju nakon ugradnje, to predstavlja ozbiljan problem. U ovom slučaju, često je jedino rešenje da se krene od početka. A to, na-ravno, košta... Zato budite otvoreni i na početku skrenite pažnju ukolko vam se nešto ne do-pada.

 

Kuhinje i kupatila od medijapana


Danas je medijapan materijal koji se najčešće bira za izradu kuhinje po meri ali i za izradu kupatilskog nameštaja. Naime, ovaj materijal se pokazao kao veoma kvalitetan, a istovremeno nameštaj napravljen od ovog materijala izgleda savršeno. Zbog svoje fleksibilnosti, medijapan je izuzetno savitljiv i otporan na vodu i visoke temperature. Zato ne morate brinuti da li će se nakon kvašenja kupatilskog nameštaja i godina kuvanja nameštaj deformisati. Osim toga, na tržištu postoji ogroman broj boja i dezena ovog materijala, tako da smo sigurni da ćete naći odgovarajuću nijansu i dezen.

 

Kupatila i kuhinje od univera


Univer je dosta povoljniji od medijapana i zbog toga se često bira kao alternativa. Naime, ovaj materijal se dobija od iverice koja se uz pomoć lepka i pritiska sabija. Nakon toga, ovakva iverica se presvlači posebnim folijama. U zavisnosti od tipa folije, varira i kvalitet samog univera. Naime, od folije zavisi i otpornost univera na vlagu, paru i visoke temperature. Takođe, u zavisnosti od folije zavisi i način održavanja. Ali na ove pojedinosti bi trebalo da vam skrenu pažnju oni koji će praviti nameštaj za kupatilo odnosno kuhinju. Više o univeru i medijapanu pročitajte ovde.


Dobra stvar je to što je univer jeftiniji, a i može se naći u najrazličitijim dezenima i nijansama. Pa vam uklapanje novog nameštaja u ostatak prostora neće predstavljati problem.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar