30.05.2018 Komentari: 0

Kako obezbediti poslovni prostor od provala i krađa

Obezbeđenje poslovnog prostora je jedna od permanentnih stvari koje treba da se pridržavaju sve ozbiljne kompanije. Firme koje brinu o sigurnosti svog poslovnog prostora ne samo da obezbeđuju poslovnu imovinu kao što su sredstva za rad i dokumenta već i brinu o svojim zaposlenima što firmu predstavlja kao društveno odgovornu organizaciju. Ako ste ikad razmišljali šta je potrebno da bi osigurali svoj poslovni prostor od neprilika, mi ćemo vam pružiti par saveta koji vam mogu pomoći u tome.

Video nadzor za poslovni prostor

 

Osnova obezbeđivanja kako stambenih tako i poslovnih prostora je video nadzor. Ovaj način obezbeđivanja ima višestruki efekat. Prvo današnje kamer za video nadzor omogućavaju snimanje zvuka i slike visoke rezolucije što omogućava jasniju sliku i lakšu identifikiaciju provalika. Druga dobra stvar koji ima video nadzor je ta što često može i da odbije provalinika od namere imajući u vidu sve ove prednosti. Pored sigurnosti koju pruža video nadzor, pomoću kamera se mogu nadgledati i poslovi u kancelariji, pratiti greške na poslu radi unapređenja daljeg procesa rad. Kamere za video nadzor postavljaju firme specijalizovane za bezbednost i ne savetujemo da video nadzor postavljate sami. Više o video nadzoru i načinu ugradnje možete sazaznati na svezavideonadzor.rs.

 

Alarmi za poslovni prostor


Alarm predstavlja drugu liniju odbrane od provalnika. Ako se pak provalnik usudi da i pored video nadzora krene u krađu, tu je alarm koji će u najmanju ruku sprečiti provalinika bar na neko vreme. Prilikom pokušaja provale alarm počinje da emituje zvuk visoke frekvencije koji zvuči dosta neprijatno i svakako ometa provalnika što daje vremena policiji da reaguje. Neki alarmni sistemi su direktno povezani sa sistemom obezbeđenja u policiji koji automatski šalju signal najbližoj policijskoj stanici kako bi mogli da reaguju na vreme i spreče krađu. Pored obezbeđenja od provala alarmni sistemi povećavaju sigurnost i samih zaposlenih, jer se aktiviraju usled požara i poplava. Kombinacija ova dva sistema sigurnosti može dosta doprineti bezbednosti poslovnih prostora, ali uprkos svim njihovim prednostima to na žalost nije dovoljno da bi sprečili upad u vaše kancelarije.

 

Fizičko obezbeđenje poslovnog prostora

 

Na ovaj način obezbeđivanja poslovnog prostora se najčešće odlučuju velike firme koje pored kancelarije imaju i velike skladišne prostore koje je ne moguće pokriti samo sa dva prethodno navedena sistema bezbednosti. Angažovanje fizičkog obezbeđenja odnosno ljudi koji će fizički obezbeđivati poslovni prostor možda predstavlja najskuplji vid obezbeđenja ali svakako i najefikasniji. Čak 80% manje provala u poslovne objekete se dešava kada je prisutno fizičko obezbeđenje u odnosu na sistem video nadzora ili obezbeđenja pomoću alarmnih sistema. Lica zaposlena kao fizičko obezbeđenje moraju proći posebnu obuku nakon koje stiču certifikat kojim se potvrđuje znanje i kompetentnost u obavljanju ovog posla. Licima fizičkog obezbeđenja je dozvoljeno da nose ali ne i da koriste vatreno oružije osim u sitacijama koje su opasne po njih život, život zaposlenih ili trećih lica.


Kombinacijom video nadzora, alarmnih sistema i fizičkog obezbeđenja gotovo sigurno možete spavati miro. Jer iako se neko usudi da provali u vaš poslovni porstor a pritom zakažu sve tri linije sigurnosti uz pomoć video nadzora je moguće vratiti snimak i identifikovati provalnika. Koristite najefikasniji i najbolji sistem bezbednosti koji odgovara vašem biznisu ali svakako savetujemo da ukoliko imate veliku firmu koristite sva tri navedena načina obezbeđivanja poslovnog porstora.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar