12.10.2018 Komentari: 0

Kako da vaša vikendica bude zaista mesto za odmor i uživanje?

Vikendice i jesu namenjene uživanju, one se i predstavljaju kao mesto za odmor i opuštanje. U vikendice idemo kada imamo vremena, kada želimo da se odvojimo od gradske buke, kada želimo da se osamimo, odmorimo, razmislimo, porazgovaramo sami sa sobom ili sa bliskim osobama. 

U vikendicu idemo kada smo željni prirode, od koje smo inače i sastavljeni, pa i ne čudi što nam boravak u prirodi tako mnogo prija, ali često zaboravimo od silnih obaveza da nam takav jedan odmor zaista treba. Ipak, vikendica i ne mora u svakom slučaju da bude mesto za odmor i ne osećaju se svi u svojim vikendicama lepo i to zbog nekoliko različitih faktora. Naime, ne osećaju se svi lepo zato što nisu uspeli na pravi način da je organizuju. Dakle, da bi vam bilo lepo u vikendici, onda treba da obratite pažnju na sledeće stvari:

 

Koliko je svetlosti u njoj i kakvi su vam prozori? 

 

Naravno da ne idete u vikendicu da biste u njoj proveli mnogo vremana. Naravno da ćete šetati po prirodi, šumi, pored reke i mora. Ali, jedno vreme ćete provoditi u vikendici sigurno i zbog toga morate da vodite računa o enterijeru i da u vikendici bude zaista mnogo svetlosti. Tako da su u vikedicama jako važni prozori, ali i balkonska vrata, ako ih imate. Značajno će biti bolji doživljaj ukoliko u vikendicama ugradite klizni okov za prozore, na primer preko celog zida. Klizni okov za prozore može To će vam omogućiti bolji pogled na planine, more ili na šta god lepo u prirodi gde se nalazi vaša vikendica. To je ona sitnica koja čini vaš odmor u vikendici lepši. Kada imate prozore sa kliznim okovom to znači da ste vi praktično u prirodi čak i onda kada fizički niste. I sam pogleda na prelepe šume, na ta predivna prostranstva može da vas smiri. Tako na primer zimi ne možemo konstantno da budemo napolju, ali u zagrejanoj sobi, kroz prozore sa kliznim okovom mi možemo da posmatramo kako napolju pada sneg na planine i sa čajem u ruci možemo da osvestimo kompletan mir u nama. Ako vam je previše zamračeno, nemate svetlosti i niste sebi omogućili lep pogled, onda će vaš doživljaj da bude kompletno drugačiji.

 

Uredite terasu tako da ona bude najbolji deo vaše vikendice 


Vrlo je važno da i terasu uredite tako da ona zaista bude najbolji deo vaše vikendice. Na terasi možete sedeti malo i zimi, ali samo u jednom slučaju. Da li ste nekada razmišljali da zastaklite vašu terasu kompletno? Ovde je takođe dobra ideja da postavite prozore sa kliznim okovom koji vam i te kako mogu značiti i koji će takođe doprineti neverovatnom utisku. Naravno, balkonska vrata se podrazumevaju, a i u ovom slučaju mislimo na balkonska vrata sa kliznim okovom, koja takođe doprinose doživljaju i maksimalnom uživanju.

 

Ispunite dvorište vikendice cvećem i biljkama

 

Zasadite neke biljke koje ćete da gajite, o kojima ćete da brinete. To će da vas ispuni, to će da vam da volju da svakog jutra ustajete nasmejani, to će vas oraspoložiti. Cveće naravno treba da bude sastavni deo vikendice. Ruže će vaše dvorište učiniti lepšim i boljim mestom za život. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar