12.10.2018 Komentari: 0

Jednostavni saveti za savršen izgled vašeg doma

Dok mnogi govore kako ih internet trendovi ne zanimaju, drugi ipak vole da pogledaju šta to sve internet i društvene mreže nude. Na taj način se stvaraju brojni trendovi koji su u poslednjih nekoliko godina uspeli čak i da oblikuju društva, da izmene u nekoj meri kulture naroda, ponašanja, čak i običaje.

Jedan od dobrih pokazatelja je i to da danas mnogi korisnici društvenih mreža pokušava da od svog doma, svog životnog prostora, napravi ono što vidi na fotografijama koje se vide na internetu. I u tome, zaista, nema ničega lošeg, niti ružnog, jer većina tih fotografija pokazuje odlično uređene dnevne boravke, spavaće sobe, kupatila, a nešto što je lepo nikada ne može biti niti loše, niti pogrešno. Saveta da učinite da vaš dom izgleda kao sa interneta, kao sa društvenih mreža, je zaista mnogo, a dovoljno je i da gledate u fotografije kako biste postigli isti ili slični efekat. No, evo neke suštine koju je potrebno pogoditi prilikom uređenja, da biste ostvarili zacrtani cilj.

 

Boje zidova


Ukoliko vidite dovoljan broj fotografija, sigurno ćete zapaziti jednu činjenicu, a to je da je većina tih domova sa zidovima okrečenim u istu boju ili u nekoliko sličnih nijansi jedne boje. To su uglavnom bela, crna ili nijanse sive boje, koje se koriste kao osnova, a kat kad se doda nešto zanimljivo, a opet minimalistički na samo jednom zidu u celom domu. Pored toga, ovaj odabir jedne boje za sve se prenosi i na veće komade nameštaja, pa kasnije ceo opremljen dom se koristi kao osnova za dalje dekorisanje i uređenje.

 

Detalji enterijera


Kada smo već kod dekorisanja, odnosno uređenja enterijera, glavni deo nakon konkretnog opremanja jeste unošenje detalja. Detalji se ogledaju u svemu, od tepiha, zavesa, klub stočića, saksija sa biljkama, ukrasnih detalja i predmeta, sveća i svega ostaloga. To znači samo jedno, da je svaki detalj potrebno polako i promišljeno kupiti, isplanirati, pa tek nakon toga postaviti na svoje mesto i ukombinovati sa nekim drugim detaljem.

 

Kuhinje po meri


Ono šta uvek oduševi na slikama sa interneta jesu kuhinje. Ukoliko pogledate malo bolje, uvidećete da je nemoguće nešto tako naći i kupiti, te da se radi o izrađenim kuhinjama po meri. Osim toga, kada pronađete neke fotografije kako vam se dopada da i sami imate, onda vam je potrebno da izradite kvalitetnu kuhinju po meri kako biste sklopili sve ono što vam se dopada, što ste videli. Uz sve to, kuhinje po meri su tu da vam uštede prostor, da vam osim toga sačuvaju i novac, ali i da napravite sebi kuhinju baš onakvu kakva vam je potrebna.

 

Raspored nameštaja

 

I na kraju, ono najvažnije, suština u koju treba proniknuti, a to je raspored celokupnog nameštaja, te svih ostalih detalja, od šoljice za kafu, pa sve do deke koju koristite za pokrivanje kada zaspite preko dana. Naravno, najbitnije je da raspored bude takav da sve možete koristiti neometano, da sve bude funkcionalno, ali i da imate raspored koji će po završetku odavati utisak ušukanosti i one tople, prijatne atmosfere koju svi volimo. Pa takve su i slike sa interneta, zar ne?

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar