24.11.2022 Komentari: 0

Fendi Casa linija nameštaja za 2022

Fendi Casa 2022 je prvi put predstavila svoju kolekciju u zvaničnom sedištu brenda, u Palazzo della Civilta Italiana u Rimu. Prezentacija u oktobru 2021. godine je bila uvod za predstojeći Salone del Mobile 2022, gde će biti izložena cela kolekcija.

Palazzo della Civilta Italiana u Rimu je arhitektonska ikona 20. veka. Monumentalno zdanje lokalno stanovništvo naziva „Kvadratni Koloseum“, zbog prepoznatljivog niza lukova. Fendi je 2015.godine ovde preselio svoje kancelarije. Ova odluka odražava nameru da se oda počast nasleđu dok se istovremeno fokusira na budućnost.

 

Razvoj linije Fendi Casa

Silvija Venturini Fendi je kreativni direktor Fendi Casa, kao i svih prethodnih kolekcija za kuću, počev od prve lansirane davne 1987. godine. Inače Fendi je prvi modni brend koji je počeo da proizvodi liniju za kuću. Kako bi se brend dalje razvijao, odlučili su da načine prekretnicu kolekcijom Fendi Casa 2022. Napušta se sistem licenciranja i brend se sve više centralizuje. Dizajnerski nameštaj je počeo da se proizvodi kao zajedničko ulaganje između brenda i Design Holding, koja među svoje brendove uključuje i italijanski Flos, a sve pod zajedničkim imenom FF Design.
 
Želja kompanije je da se otvore namenske prodavnice, prvo u Milanu, a kasnije na ekskluzivnim lokacijama u Šangaju i Majamiju. Ljubitelji brenda Fendi će dizajnerski nameštaj moći da kupuju i putem interneta, obzirom da je Design Holding kupio važnu američku e-trgovinu IDesign, posvećenu luksuznom nameštaju. Ovo zajedničko preduzeće će spojiti Fendijeve fundamentalne vrednosti zanatstva i kreativnosti sa liderstvom Design Holdinga u pogledu inovacija i znanja. U planu je saradnja sa spoljnim dizajnerima kao što su Loeve i Shizu Design, japanski dizajner Takahiro Miiashita i Virgil Abloh x Braun. 
 

 

Izvor: Pinterest

 

Dizajnerski nameštaj u stilu FF Design

U vreme pandemije su ljudi dosta vremena provodili kući, tako da su shvatili pravu vrednost i značaj nameštaja koji svakodnevno koristimo. Iznad svega je bitno da dom bude prijatan, autentičan i da zrači poželjnost kao što to odlikuje brend FF, ističu iz kompanije. Fendi Casa nudi komade za ceo dom, kolekcija je u rasponu od modernog do klasičnog.
 
„To je eklektična kolekcija i svakako više usklađena sa našim modnim muškim i ženskim kolekcijama. Sve je to veoma organsko i u skladu sa našim DNK, pošto je dizajn proizvoda deo našeg identiteta", objašnjava Silvija Venturini Fendi u razgovoru za Architectural Digest magazin.
 
Kolekcija je vešto podeljena na različite linije, doživljene i interpretirane prema Fendi stilu. Neobične teksture materijala, završne obrade i briga o detaljima potvrđuju autentičnu vrednost proizvoda. 
 
 
 
     

Paleta boja i oblika

Izložena kolekcija Fendi Casa 2022 spaja moderan stil i udobnost sa inovativnim oblicima. Elegancija je izražena vijugavim linijama, sofama punog volumena, metalnim detaljima i prijatnom teksturom materijala. Simboli nove kolekcije su veličanstveni kreveti sa uzglavljem obloženim dragocenim bukleom uz koji ide novi tepih sa reprodukcijom FF logoa torbe Baguette. Studio Marcel Vanders je dizajnirao sofu "Five", kod koje se ističe prefinjena elegancija, u kombinaciji sa stočićem za kafu od kaljenog stakla i tepih specifičnih šara. Novi asortiman tepiha sa uzorkom Karligraphi logoa je dizajnirao Karl Lagerfeld.
 
Instalacija pod imenom „The Vibrant Soul“ predstavlja kutak za dnevni odmor, gde je u središtu ležerni kauč - dizajn studia Dimore.  Cilj kompozicije je da zadivi posmatrača svojim vizuelnim efektima, dok korisniku treba da pruži udobnost i toplinu.

Paleta boja udahnjuje život unutrašnjem prostoru, zahvaljujući spretnim umetničkim kombinovanjem i upotrebom materijala različitih tekstura. Tonovi poprimaju puderasti efekat upotrebom nijansi plave i tirkizne u kombinaciji sa bojom slonovače i šampanjca. Dinamika se postiže kontrastom svetlih i intenzivnih boja, poput tamne čokolade i crne. Zajednička nit svih kolekcija Fendi casa je upotreba metala u boji zlata i bronze, eventualno hroma u kombinaciji sa kaljenim staklom.  
 

Izvor:  www.architecturaldigest.com

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar