23.04.2018 Komentari: 0

Adaptacija stana: Promene koje će svi primetiti

Kada radimo adaptaciju stana važno nam je naravno da popravimo sve ono što ne funkcioniše. Ali, takođe nam je jako važno i da uradimo one promene, koje će biti primetne. I to ne samo nama, već i našim rođacima i poznanicima, koji nam dolaze u goste. 

Kada radimo adaptaciju stana važno nam je naravno da popravimo sve ono što ne funkcioniše. Ali, takođe nam je jako važno i da uradimo one promene, koje će biti primetne. I to ne samo nama, već i našim rođacima i poznanicima, koji nam dolaze u goste.


Dakle, želimo promene koje će se gotovo svima svideti i najvažnije, koje će svi primetiti. Ukoliko adaptacijom stana ne izmenite neke stvari okom vidljive, imaćete osećaj kao da nište niste ni uradili. Nekad je dovoljno napraviti drugačiji raspored nameštaja, skloniti ili okačiti neku sliku, kupiti cveće u saksiji…


Ipak, prave promene nema dok se stan ne okreči ili dok se ne dovede u skoro pa savršeno stanje.


Krečenje stana i pravilan izbor boja za krečenje


Čim promenite boju u prostoriji u kojoj najviše u toku dana boravite, onda ćete videti kako će to uticati na vaše raspoloženje. Promenu boje u vašem stanu svi će primetiti. Mnoge boje i te kako mogu pozitivno da utiču ne samo na vaše raspoloženje, već i na vašu kreativnost. Zato bi trebalo pažljivo da izaberete boje za krečenje.


Na primer, plava i zelena boja za krečenje i te kako utiču na produktivnost. Ukoliko na primer radite od kuće, trebalo bi bar u jednoj prostorji vašeg doma da imate plavu ili zelenu boju. Pored toga što ove boje utiču na produktivnost, kao što smo već rekli, one i te kako odmaraju vaše oči, tako da vam je rad u ovim prostorijama izuzetno olakšan.


Bojama za krečenje doprinećete boljem izgledu vašeg stana. I naravno da prilikom adaptacije stana, morate da obratite izuzetnu pažnju na vrstu boja za krečenje. Ako želite da promena bude dobra, onda morate birati kvalitetne boje za krečenje. To je naravno jasno. Ne želite sigurno da nakon kratkog vremenskog perioda opet krečite. Krečenje nije jednostavan zadatak i zato treba da birate boje za krečenje, koje će promeniti izgled vašeg stana, ali i koje neće nakon kratkog vremenskog perioda izbledeti.

 

Promena prozora


Prilikom adaptacije stana promena prozora je i te kako važna. Naravno ukoliko ima potrebe za tim. Kao i kod krečenja i kod promene prozora promena će biti odmah vidljiva. Dakle, u ovom slučaju je pored kvalitetnih prozora, važno da birate i one prozore, koji su estetski prihvatljivi.


Da li će to biti pvc stolarija ili će to biti drveni prozori na vama je da odlučite. Drvene prozore možete birati ukoliko radite adaptaciju vikendica. Međutim, ukoliko radite adaptaciju stana, onda se savetuju pvc prozori, zbog različitih prednosti. Naravno, ne mora to biti neka spektakularna promena, da bi bila vidljiva. Čim zamenite stare prozore, promena će odmah biti vidljiva, čak da stavite i one najjeftinije.

 

Promena rasporeda i kupovina novog nameštaja


Prilikom adaptacije stana nekada je potrebno i izmeniti raspored. Naravno i nakon izmene rasporeda vaš prostor treba da bude funkcionalan. Nije estetski momenat na prvom mestu, ali je i te kako važan. I najsitniji komad nameštaja, koji kupite može i te kako da doprinese izgledu stana. Probajte da vidite da li vam neki komadi nameštaja samo smetaju, a vi ste na neki način ipak vezani za njih. Morate jednostavno da presečete. Takođe, promena parketa i te kako može da utiče na vizuzelni identitet vašeg stana. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar