27.11.2018 Komentari: 0

4 stvari koje će vaš dom učiniti toplijim

Dom – bilo da je u vidu kuće ili stambenog prostora, zahteva da vodite računa o uređenju prostora, redovnom održavanju, ali i o održavanju nivoa toplote u prostoru. Izolacija je veoma važan deo na koji se obraća pažnja tokom izgradnje objekata, ali i u kasnijem periodu, prema potrebama osoba koje provode vreme u prostoru. 

Kada govorimo o predmetima koja imaju izolatorska svojstva, danas na tržištu postoji raznolika ponuda, sa različitim karakteristikama i svojstvima materijala. U nastavku teksta dajemo neke od stvari koje mogu izolovati dom na bezbedan, jednostavan i dugotrajan način. 

 

PVC stolarija – savremena izolacija doma


PVC stolarija generalno ima dobra izolaciona svojstva. Ugradnja PVC prozora vrlo je brza i jednostavna, a pružaju odličnu zaštitu. Biraju se sa širim ili užim okvirom, u beloj ili drugim bojama, dvokrilni ili trokrilni. Takođe, mogu biti sa jednim, dva ili više slojeva stakla. Od toga zavise generalno svojstva koja imaju ovi prozori u vezi sa izolacijom doma. Cenovno, PVC stolarija je vrlo pristupačna, pa nema potrebe za izdvajanjem velikih suma novca prilikom kupovine i ugradnje. U pogledu zvučne izolacije oni prednjače u odnosu na druge materijale. Pored toga, odlično izoluju svetlost i sunčeve zrake, posebno uz ugradnju spoljnih roletni paralelno sa prozorima. Sveukupno, vrlo su pouzdani za izolaciju doma. Dobre primere PVC stolarije koju je ugradila firma Format Alde možete videti na njihovom sajtu i iskoristit ih kao ideju za zastakljivanje vašeg doma PVC stolarijom.


Pored prozora, PVC vrata takođe imaju kvalitetna svojstva u pogledu provođenja toplote, svetlosti i zvukova. Ulazna vrata veoma su značajna u pogledu bezbednosti i privatnosti. PVC vrata pružaju sve što je potrebno vašem domu: izoluju toplotu, zvukove i imaju sigurne brave, u skladu sa željama i potrebama korisnika. Takođe, unutrašnja vrata napravljena od polivinil materijala odlično se uklapaju u svaki prostor i veoma su funkcionalna i za svaku svrhu – poslovnu, privatnu ili neku drugu. Dobre dihting gume, deblji okvir i sama vrata, ono su što daje dobra izolaciona svojstva, koja su potrebna u svakom domu.

 

Stiropor – spoljna izolacija doma


Tradicionalno dobre karakteristike za zaštitu doma od hladnoće ima stiropor. U vezi sa činjenicom da se skoro 30% toplote gubi zbod neadekvatnih zidova, postavljanje stiropora, pored PVC stolarije, postala je svakodnevnica. Ova činjenica se potvrđuje kako tokom izgradnje kuća i objekata, tako i naknadnim renoviranjem. Debljina stiropora varira od nekih 5 do 10 centimetara, uz napomenu da su izolaciona svojstva jače izražena, što je debljina stiropora veća. Postavljanje stiropora je jednostavno, kao i PVC prozora. Zahteva postojanje lepka i rad majstora. Cene se razlikuju, u zavisnosti od debljine stiropora i vrednovanja rada. Bolje je platiti veću cenu, jer će se razlika sigurno otplatiti u pogledu toplotnih svojstava.

 

Uređeni krovovi – važan element izolacije doma


Krovovi su deo stambenih i drugih prostora, koji su važni za izolaciju doma. Prokišnjavanje, uvlačenje vlage, hladnoće i nebezbednost neće biti problem ukoliko vodite računa o izolaciji putem kvalitetnih krovova. Savremena rešenja nude pored kvalitetnijih vrsta krovova i posebne mehanizme izolacije. Tako, postavlja se vodootporna folija, staklena ili kamena vuna većih dimenzija i debljina, radi izolacije i očuvanja krovova i unutrašnjosti prostora. Pored toga, ugrađuju se sistemi provetravanja, ventilacionim kanalima i drugim mehanizmima koji daju izalacione mogućnosti i čine dom sigurnim. Ovakvi, kvalitetni krovovi imaju posebne procedure ugradnje i pružaju ujedno i hidroizalacionu i termoizalacionu bezbednost prostora.


Naveli smo četiri stvari koje imaju odlična izolaciona svojstva za svaki dom. Pored ovih, naravno postoje i drugi elementi koji mogu poboljšati izolaciju, ali prethodni se izdvajaju po kvalitetu, cenama i opštim funkcijama koje pružaju za predviđeni iznos novca. PVC prozori, vrata, stiropor i krov – odlično su i trajno rešenje za svaki vaš prostor.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar