Newsletter

Vaše ime:
E-mail Adresa:

  

 

LJUBAV + SVETLOST

Kompanija Lasvit, koja se bavi dizajnom i izradom svetiljki, dekorativnih svetlosnih skulptura i umetničko-arhitektonskih instalacija od stakla postoji od 2007. godine i uspela je da postane jedna od vodećih u svojoj oblasti i u vremenu ekonomske krize uspeva da napreduje. Ovogodišnja Beogradska nedelja dizajna ugostila je prvog čoveka kompanije, koji je došao u Srbiju da predstavi svoju kompaniju kroz autentični rad u domenu osvetljenja i da ponudi domaćem tržištu da se uključi u svetske trendove.

WAVE: TALAS SVEŽINE U SRCU BEOGRADA

U novijoj beogradskoj stambenoj produkciji pažnju privlači projekat koji niče u srcu starog dela grada – moderna šestospratnica Wave ((investitor Interdil Plus, autor projekta arhitekta Miško Živković). Osmišljena kao verodostojan omaž modernom dobu, ova zgrada sublimira sve tekovine današnjice, ali istovremeno poštuje vrednosti zatečenog, istorijskog ambijenta. Od ostatka aktuelne stambene izgradnje u Srbiji izdvaja je insistiranje na luksuzu opšteg izraza, kvalitetu obrade i materijala, kao i autorskim rešenjima enterijera i enterijerske opreme.

KARIM RASHID: VESELI DIZAJN VRATA

Ko bi drugi do Karim Rashid imao drugačiju viziju, potpuno oprečnu ustaljenoj, čak i kada je reč o funkcionalno sveprisutnom elementu enterijera – vratima. Vizuelna pregrada između prostorija različite namene tretira se na različite načine, ali Rashidov tretman je potpuno inovativan i osvežavajući. Kolekciju Sensunels objasnio je sintagmom Živopisna energična strast. I ovog puta Rashid želi da promeni pravila i opšte prihvaćeni životni stil. Njegova vrata su izraz inspiracije, kreativnosti, iznenađenja, šarma, uzbuđenja, energije...

PRAVI SASTOJCI ZA DOBAR KUHINJSKI DIZAJN

Savremena kuhinja odraz je savremenog života, baš kao što je to i svaki drugi deo životnog prostora. Možda zato što je sve manje vremena za isprobavanje starih porodičnih recepata i eksperimentisanje sa hranom, kuhinja je dobila sterilniji izgled. U kombinaciji sa drvetom često se koriste metal i kerok, a površine, umesto starih sa izrezbarenim šarama, uglačane su i sjajne. Umesto tegli marmelade i bakarnog mlina za biber na policama stoje čajnici od inoksa i staklene vaze.

INTERAKTIVNE TAPETE

Tapete su počele da se koriste još u vreme renesanse. Plemstvo je stavljalo skupocene tapiserije na svoje zidove iz praktičnih i dekorativnih razloga. Manje imućno stanovništvo koristilo je tapete kako bi oplemenilo svoj životni prostor. Tapete su bile jeftina imitacija tapiserija. Vremenom se njihov izgled menjao, izlazile su i ulazile u modu, dok su danas postale više od materijala kojim prekrivamo naše zidove. Postale su umetnička dela.

ONG & ONG ARCHITECTS: OAZA U SRCU GRADA

Kada je reč o kvalitetnom dizajnu i enterijerima koji su sami za sebe delo umetnosti, onda je jasno da se radi o mnogo dubljim nivoima doživljaja prostora i o višeznačnosti ambijenta koji se predstavlja. U prvom redu, reč je o jedinstvu celine, kao i o specifičnim odnosima elemenata u okviru organizacije prostora. Načiniti dobar životni ambijent znači voditi se osnovnim čovekovim potrebama na fizičko - duhovnom planu, uz poseban akcenat na estetici, koja je uvek definisana kulturološko - tehnološkim principima sredine i vremena u kome nastaje.

 

 

 

ČITAJTE ONLINE IZDANJE!

 

 

 


EXCLUSIVE HOUSE, DEDINJE

 


WAVE, ZMAJA OD NOĆAJA